Minulta kysyttiin kerran, millainen on helposti lähestyttävä ihminen. Luulin, että vastaaminen olisi jotenkin helppoa, mutta ei se sitten ollutkaan. Kahlasin sitten Internetin ihmemaan keskustelupalstoja sivu tolkulla löytääkseni jonkinlaisen ratkaisun pulmaan. Tässä seitsemän yleisintä piirrettä, jotka nousivat esiin.
1) Katsekontakti
Eilen sanoin, että ihmiset tulevat juttelemaan, jos yrittää lukea baarissa kirjaa. Tämä pitää paikkansa ainakin minun kohdallani. Mutta keskustelupalstojen ihmiset rummuttivat katsekontaktin perään. Eli pää sitten aika ajoin ylös sieltä kirjasta. Tai tuopista.
2) Hymyily
Keskusteluissa painotettiin, että teennäinen hymy on välillä jopa parempi, kuin mökötys. Tietenkään aina ei hymyilytä, mutta joskus sitä uppoutuu ajatuksiinsa vähän liian tuima ilme kasvoillaan. Siksi on hyvä itseään aina silloin tällöin muistuttaa hymyilemisestä.
3) Ulkoasu
Sellaista ihmistä on helpompi lähestyä, joka ei näytä pelottavalta. Omaa tyyliä ei tietenkään pidä hävittää, eikä hevari ketjuistaan mihinkään pääse. Mutta ehkä kannattaa ne selkeimmät ”I kill you!” –viestit piilottaa, jos ei halua karkottaa kaikkia ympäriltään. Suurempi asia on kuitenkin yleinen siisteys. Nyt on ihan niinkin yksinkertaisesta asiasta kysymys, kuin että ”aina on tilaa yhdelle, joka käyttää Rexonaa”. Pitää pitää itsensä puhtaana ja laittaa suihketta kainaloon. Se kun on joviaali ilmiö.
4) Saatavilla oleminen
Tähän yleisin esimerkki oli, että kuulokkeet työntävät luotaan. En tiedä, meneekö se vaalimani kirjakin tähän kategoriaan. Ehkä. Mutta siis sellainen ihminen joka ei vuoraa jokaista penkkiä ympärillään kasseilla ja hautaudu päätään myöten lehden taakse, on lähestyttävämpi.
5) Hyvä vaikutelma
Ihmiset tarkkailevat tilannetta. Jos ensimmäinen lähestyjä saa tiukkasanaiset rukkaset ja puolikkaan tuopin vettä niskaansa, eivät muutkaan uskalla tulla. Eli vaikka se ensimmäinen juttusille tullut ihminen ei olekaan se maailman fantastisin, on hyvä olla kohtelias ja mukava hänellekin. Ikinä ei voi tietää, kuka katselee. Ja maine myös kiirii.
6) Ylpeys
Jos ihminen vaikuttaa luulevansa olevansa kaiken ja kaikkien muiden yläpuolella, ei häntä uskalla lähestyä kukaan. Tämä ilmeni esimerkiksi ne nenän vartta pitkin katseluna ja ylimielisenä tuhahteluna. Ja liittyy myös kohtaan viisi. Hyväksyvä suhtautuminen näkyy kasvoilla. Vaikkei aina edes tietäisi näyttävänsä ylpeältä, jos ajattelee mielessään ylemmyydentuntoisesti, se kummasti heijastuu kasvoihin.
7) Yksin oleminen
Seuraan on vaikeampi tulla kuin yksin olevan luo. Fakta. Vaikka olisikin seurassa, jos kaipaa uusia tuttavuuksia, kannattaa ainakin asettautua joukon reunalle ja pitää huoli, että ympärillä on tilaa, johon on mahdollista päästä.
Jos ei aina muista pitää kaikkia näitä asioita mielessään, niin ylipäätään hyvänä pidettiin sitä, että on kiinnostunut ympäristöstään. Kyllä ne loput olemisen tavat seuraavat perässä.
Millainen ihminen sinun mielestäsi on helposti lähestyttävä?
Minulle on joskus sanottu, että olen helposti lähestyttävä, ja olen pohtinut, mistä se johtuu. Sosiaalinen luonne auttaa, hymy huulilla ja uuden ihmisen kohdatessa torppaamaton asennoituminen! Kaiketi sellaiselle ihmiselle on helppoa tulla juttelemaan, joka jakaa itsekin jotain. Useat mainitsemistasi seikoista viittaavat siihen, että jos olemuksellaan ja ulkoasullaan viestittää avoimuutta, on todennäköisempää saada juttukumppaneita.
VastaaPoistaTuomas, sinulla on vielä lisäksi hyvin sympaattiset kasvot. :) Mutta olet oikeassa, sisäinen avoimuus heijastuu ulkoiseen olemukseen ja se lisää lähestyttävyyttä olennaisesti.
VastaaPoista