Ei siitä pääse mihinkään. Kahville pyytäminen on orastavien ystävyyksien maailmassa edelleen monumentaalinen ele. Ja siksi se tuntuu aiheuttavan monille melkoista päänvaivaa. Väittäisin, että kekseliäisyys palkittaisiin tässä asiassa. Joten ettei aina tarvitsisi turvautua kahvittelu-kutsuun, ajattelin lahjoittaa muutamia vaihtoehtoisia tapoja kertoa toiselle, että kiinnostaisi tutustua.
1) ”Ajattelin avata terassikauden”
Mutta huomasin juuri, että eihän tässä kaupungissa ole vielä ainuttakaan terassia auki. No, en lannistu, joten avaan terassikauden parvekkeellani, mutta ei se ole terassi eikä mikään, ellei siellä ole toista ihmistä (ja enempää sinne ei mahdukaan). Tulisitko sinä terassilleni tekemään kesäkauden avajaisista täydellisen?
2) ”Lähtisitkö joskus syöttämään sorsia?”
Testattu. Toimii. Sorsien syöttäminen, on riittävän neutraalia toimintaa, että siihen on helppo suostua. Lisäksi se mahdollistaa alun hiljaiset hetket, koska voi keskittyä ruokkimiseen ja toisaalta siitä voi repiä keskustelunaiheita, ettei heti se kuolettava tyhjä hetki pääse iskemään.
3) ”Haluaisitko lähteä luistelemaan kanssani?”
Luisteleminen nyt on vaan yksinkertaisesti sympaattista. Pyllähtely ja muu muksahtelu pehmentää jännitystä ja mitä huonommin molemmat luistelevat, sitä vähemmän luistelun jälkeen on jäykkää pönötystä. Mutta älä käytä tätä, jos olet taitoluistelija tai jääkiekkoilija tai muu terät jaloissa liikkuja. Oma erinomaisen hyvä luistelu saattaa toiselle aiheuttaa alemmuuskompleksin tai häpeän tai muun pölhötilan ja silloin pieleen menee.
4) ”Minua ei ole vielä kukaan voittanut [lisää joku pelin nimi tähän]…”
”…mutta sinä näytät siltä, että sinusta saisi kunnon vastuksen. Olenko väärässä?” Toimii, jos toinen on rohkea ja leikkisä. Haasteen esittäminen testaa kanttia ja toisen huumorintajua. Rohkea avaus jättää myös toiselle tilaa olla leikillinen, jopa kiusoitteleva. Jos itse häviää, voi sitten vaatia uusintaottelua ja humoristisesti vedota aloittelijan tuuriin. Jos toinen häviää, täytyy muistaa kehua häntä hyvästä vastuksesta.
5) ”Kaupungissa on uusi kahvila/teatteri/ravintola/jokusisätilajossasaaistua, lähdetkö koeajamaan sen kanssani?”
Kaupungissa on melkein aina jotain uutta. Uusi baari, uusi bändi, uusi näytelmä, uusi patsas, uusi elokuva(teatteri), uusi skeittiramppi. Uusi yleensä kiinnostaa muitakin ihmisiä ja sellaiseen kutsuminen tuo jotain lisäarvoa kutsuun. Lisäksi se kertoo kysyjästään, että tätä kiinnostavat uudet asiat ja että hän on tutustunut ainakin paikallislehden ”uutta nyt” –palstaan. Ei voi olla huono idea.
Mikä näistä vetoaisi sinuun? Tai kenties joku muu lähestymistapa?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti