tiistai 14. helmikuuta 2012

Mitä ystävyys minulle merkitsee?

Hyvää ystävänpäivää vaan! Tähän aikaan vuodesta lässytetään aina sitä samaa, kuinka ystävänpäivä on joka päivä, kuinka Valentinus vie rahasi ja miten sydän on oikeasti aika ruma elin. Saattaa se olla niinkin, mutta tuohon kitinään hukkuu se olennainen ajatus.

Olennainen ajatus on se, ettemme aina muista sanoa ääneen, kuinka paljon toisia arvostamme. Kyllähän minä tiedän, kuinka paljon minä sinusta tykkään. Välillä tahtoo unohtua se, ettet sinä välttämättä sitä tiedäkään. Siksi meillä on tämä ystävänpäivä, että tulisi hetkeksi pysähdyttyä vaikka sen armottoman ruman sähköisen ystävänpäiväkortin äärellä ja ajateltua ystävää.

Siksi minäkin pysähdyn nyt hetkeksi pyyhe päässä ja rahkakippo nenän edessä miettimään ystäviäni ja kertomaan kaikelle lukevalle kansalle, mitä he minulle merkitsevät. Nimittäin.

Kuva: sono salvo

Ystävät tekevät minusta sellaisen kuin olen. Jokainen yksitellen ja kaikki yhdessä. He tuovat minusta parhaat puolet esiin, auttavat lakaisemaan maton alle ne huonot. Heidän kanssaan saan olla minä, olipa esillä kummat tahansa.

Ystäväni ovat henkireikä, pelastusrengas, turvavyö, kaasu, jarru, kytkin ja pitkät valot. He ovat järkeni, kun tulen hulluksi ja hulluus, kun meinaan olla liian järkevä. Inspiroidun, ihailen ja kunnioitan ystäviäni suunnattomasti.

Ystäväni merkitsevät minulle turvaa. Voin luottaa heihin, olipa hätäni minkämoinen tahansa. Vaikka kaukanakin, he ovat aina lähelläni. He tuovat elämääni jatkuvuutta ja pysyvyyttä.

Ystäväni merkitsevät elämässäni vaihtelua ja erilaisuutta. Ei ole kahta samanlaista, ei kahta samanlaista hetkeä, tarinaa, matkaa tai polkua. He ovat minulle seikkailu, uusi näkökulma, tuoreempi ajatus, erilainen vaihtoehto.

He ovat valinneet minut ja siitä olen ikuisesti kiitollinen ja ihmeissäni. Minä olen valinnut heidät ja heidän kanssaan myös pysyn, vaikka välillä tie olisi roudan vaurioittama. Me olemme valinneet toisemme, tahallaan tai vahingossa. Se on ihme.

Minä rakastan ystäviäni. Teistä jokaista, juuri sinua.

4 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus jälleen, kiitos siitä!

  Tämä blogi ansaitsisi vaikka jonkun erityismaininnan ystävänpäivänä. Kirjoitat tärkeistä ystävyyteen ja muutenkin ihmissuhteisiin liittyvistä asioita ja kokonaisuudessaan blogi on ihanan positiivinen ja rohkaiseva.

  Oikein hyvää ystävänpäivää vielä sinullekin Aliisa!

  VastaaPoista
 2. "Ystäväni ovat henkireikä, pelastusrengas, turvavyö, kaasu, jarru, kytkin ja pitkät valot."

  Wonderfully put! :D Mahtia ystävänpäivän jälkeistä aikaa!

  -MV

  VastaaPoista
 3. MV, tänks. :D Ystävänpäivän jälkeistä aikaa sinne myös!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails