torstai 9. tammikuuta 2014

Rakas 2014...

Tiedättekö, jos sitä aina etukäteen tietäisi, mitä seuraavan nurkan takana piilee... no, toisinä päivinä ei tahtoisi ottaa askeltakaan ja toisina taas juoksisi sinne nurkalle ihan täysiä. Ja siinä sen kauneus varmaan okin. Koska ei tiedä, ei kiirehdi eikä vitkastele.

Olen aina vuoden alussa esittänyt toiveita uudelle ja alkavalle kasalle päiviä ja kertonut siitä teillekin. Kolme vuotta sitten toivoin, että pääsisin saman pojan kanssa neljänsille treffeille ja vuoden 2012 alussa kerroin, kuinka toiveeni oli toteutunut.

En kuitenkaan ollut tyytyväinen kahvikuppitreffeihin, joten toivoin seuraavaksi vuodeksi tyrmäävää ihastumista, mikä sekin minulle ystävällisesti - jopa viisi kertaa - suotiin. Tästä raportoin teille siis vuosi sitten, kun käännyimme vuoteen 2013. Samalla toivoin uudelta, viime viikolla päättyneeltä vuodelta vähän pitkäkestoisempaa ja molemminpuolista pihkaantumista.

Miten sitten kävi? No, sanotaan vaikka niin, että jos oisin viime vuoden tammikuussa tiennyt, olisin juossut kesäkuuhun asti ihan täysiä.

Tältä vuodelta en uskalla toivoa mitään. Tai ehkä ihan salaa toivon maailmalta myötäistä tuulta ja itseltäni rohkeutta, sitkeyttä, viisautta ja vakautta.


Viime vuoden paras kuje.


Ja sitten päivän muihin uutisaiheisiin.

Täytyy myöntää, että edellisessä vuodessa oli erinäisiä haasteitakin. Etenkin aikataulullisia. Aloitin täysipäiväsen aikuisen täysipäiväiset työt sellaisessa projektissa, joka kertaheitolla koetteli jaksamistani ja aivokapasiteettiani aivan huolella. Kun siihen soppaan lisätään suunnaton menemisen ja tulemisen tarve ja orastava parisuhteen taimi...

Pahoittelen radiohiljaisuuttani. Alaksi, kaikessa ihanuudessaan, muodostui minulle hieman ahdistuksen aiheeksi. Hetken jopa harkitsin laittavani lapun luukulle - enkä kai rehellisyyden nimissä ole hylännyt ajatusta vieläkään. Ehkä kuitenkin ensin mietin, voisiko tätä hieman uudistaa ja tuulettaa, jotta ahdistus muuttuisi innostukseksi.

Sinä voit auttaa! Kerro minulle, millaisista jutuista sinä pidät. Mitkä asiat sinun mieltäsi askarruttavat? Haluaisitko sinä kirjoittaa vieraskirjoituksen Alaksiin? Mitkä keskeneräisistä juttusarjoista joutaisi lopettaa? Millaisia uusia haluaisitte? Haluaisitteko enemmän tarinoita vai analyysejä vai kuvia? Mikä tekisi Alaksista vielä paremman?

Entä mitä sinä toivot alkavalta vuodelta, kasalta uusia päiviä?

4 kommenttia:

 1. Pidän kaikenlaisista jutuista, vieraskirjoitukset ovat myös olleet mukavia. Kunhan on tämän aiheinen blogi mitä välillä katsella.

  Mieltäni askarruttaa hieman vaan esim. tällä hetkellä työelämässä tutustuminen ja oleminen, kauemmas muuttaneiden kanssa yhteydenpito asiaan tottumattomalle, perusystävien ylläpito ja oma aika yms. mums. asiat.

  Vieraskirjoituksiin en kykene ihan pian, vaikka ajatus kiinnostaisi kenties. En muista mitä juttusarjoja on menossa, BFF Finland oli ihan jees ja sit siellä tais olla joku toinenki kai, uudetki kelpaa jos semmoisia pullahtaa mieleen, mut ilmankin pärjää.

  Oli sitten tarina, analyysi tai kuva niin kaikki kelpaa mainiosti, mut ei mitään paineita. Ainakin minulle on sama tuleeko uus juttu viikon vai puolen vuoden välein, kyllä ne kaikki luetaan.

  Paremmasta ei niin väliä kun tää on hyvä blogi, mut mukavaa olis toki jos jatkaisit, vaikka ihan tosi harvoinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, ja jos haluut lopettaa tai pistää parin vuoden lomalle niin se on ok myös. Kaikki hyvin, ei sitä väkisin pidä.

   Ja toivon uudelta vuodelta jaksamista ja jos hiukkasen myötätuulta sekä hyvää mieltäkin vielä. Palasten loksahtamista enemmän kohdalleen ja pientä lomailun mahdollisuutta.

   Poista
 2. Pertti, kiitos palautteestasi! Hyvää alkanutta vuotta. :)

  VastaaPoista
 3. Varmaan arvaatkin, mutta minusta parhaita juttuja ovat sellaiset, joista kaikki eivät ole samaa mieltä ja jotka pistävät lukijansa miettimään (ja joskus ehkä pihisemään kiukusta). Vaikeita aiheita, joihin ei ole helppoja vastauksia. Ihmissuhteisiin kun tuntuu mahtuvan myös kaikenlaista vähemmän mukavaa.

  Ei minulla varsinaisesti mitään niitä höttöisiä hyvänmielenjuttujakaan vastaan ole, mutta luulen, että useimmat sellaiset aihepiirit olet kerennyt koluta jo aika perinpohjaisesti läpi Alaksissa vuosien varrella. Tai ehkä vain kuvittelen niin.

  Toki raskaammista aiheista kirjoittaminen voi käydä äkkiä varsin, noh, raskaaksi. Eli muista myös säästää itseäsi, jos vain siltä tuntuu. Alaksissa on niin paljon hyvää matskua, että satunnainen lukija löytää täältä kyllä helposti vanhan kiinnostavan jutun jos toisenkin, vaikkei joka viikko uutta tekstiä tulisikaan.

  -Mankinen

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails