keskiviikko 25. elokuuta 2010

Hymy on ikkuna, josta näkee, että sydän on kotona

Hymy on automaattinen refleksi. Se tapahtuu, kun ihminen on tyytyväinen, onnellinen, iloinen, positiivisesti yllättynyt, mielissään. Hymyn voi myös tehdä kasvojen lihaksia vääntelemällä, mutta harva väkinäinen hymy ulottuu samalla tavalla silmiin, kuin aito hymy. Hymyilyä voi kuitenkin harjoitella, että se tulisi esiin rohkeammin. Joskus hymyn houkuttelee esiin pikkuruinen yksityiskohta arjessa, toisinaan valtava iloinen asia. Niin tai näin, hymyily on (toiseksi) parasta, mitä huulilla voi tehdä.

Kuva: jimjarmo
”Hymy on luonnon paras vastamyrkky kaikkiin huoliin.”

Hymyilyä pitäisi harjoitella paljon. Miksi? Siksi, että mitä enemmän hymyilee, sitä enemmän asiat hymyilyttävät. Hymyillessä ympäristö näyttää mukavammalta ja löytää enemmän syitä hymyillä. Se on yksi mahtavimmista oravanpyöristä, kun pieni hymynkare saa aikaan sen, että hymyilyttää kahta kauheammin.

”Hymy, jonka lähetät maailmalle, palaa aina takaisin luoksesi.”

Lisäksi hymy tarttuu. Hymyilevän ihmisen katseleminen alkaa hymyilyttää itseäkin ja näin yksi pieni hymy saa aikaan hymyjen joukon. Siksi haluan uskoa, että jokainen hymy, jonka lähettää maailmalle, palaa lopulta aina takaisin. Se saattaa kiertää melkoisen mutkan, mutta jos hymy siirtyy ihmiseltä toiselle, se tulee ennemmin tai myöhemmin jälleen omalle kohdalle.

”Hymy maksaa vähemmän kuin sähkö ja valaisee paremmin.”

Hymyilevä ihminen on helposti lähestyttävän näköinen. Hymy viestii maailmalle, että hymyilijä on hyvällä tuulella. Jollekulle tietylle osoitettu hymy esimerkiksi väkijoukossa ei ehkä ole suora vihreä valo, mutta ainakin keltainen. Se viestii, että hymyilijä on huomannut toisen ja että tämä huomio on ollut positiivinen. Millä tavalla positiivinen, se täytyy sitten ottaa selvää itse.

”Elämä on lyhyt, mutta hymy vie vain sekunnin.”

2 kommenttia:

  1. Mulla onkin huono tapa kaupungilla hymyillä, jopa keskenäni myhäillen ja kattoo ihmisiä silmiin. Sit hämmentää jos joku kattoo takas samalla tavalla. :$

    VastaaPoista
  2. Ultrix, ei se huono tapa ole. Mulle ainakin tulee ihan älyttömän hyvä mieli, jos näen jonkun hymyilevän itsekseen. Ja mikäs sen parempi, jos näkee toisenkin hymyilevän. Hymyillä pitäis enemmän vaan. Enemmän hymyä, vähemmän pölhötiloja.

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails