perjantai 15. huhtikuuta 2011

WikiHow to be friends with someone rich

Kyllä, luitte ihan oikein. Joku haluaa tietää, kuinka ollaan kavereita jonkun rikkaan kanssa. Tiedän tämän siksi, että törmäsin asiaa käsittelevään Wikihow-sivustoon. En ollut koskaan Wikihow:sta kuullutkaan, mutta minulle vihjattiin asiasta ideakilpailun kautta. Siis kiitos, Pertti! Wikihow on Wikipedia-typpinen, kaikkien muokattavissa oleva sivusto, jossa etsitään ratkaisuja ihmisten kysymyksiin. Kuten vaikka että kuinka ystävystytään rikkaan ihmisen kanssa.

Olen kyseisestä artikkelista kerta kaikkiaan jakomielitautisen kahtiajakautunut. Yhtäältä minun tekisi mieleni lyödä tekstin kirjoittaa henkisellä valurautapannulla. Ja toisaalta tekisi mieleni taputtaa pieniä, ei kovin karvaisia käsiäni. Se riippuu nimittäin ihan siitä, miten tämän asian näkee.

Jos ajatellaan, että joku haluaa olla ystävä rikkaan ihmisen kanssa ihan vaan toisen rikkauden vuoksi, niin silloin on ajattelussa jotain pielessä. Meillä on toki monia syitä valita ystäviämme, mutta yhdenkään niistä ei pidä olla se, kuinka paljon toisella on rahaa. Siinä on kapitalistinen systeemi ulottanut lonkeronsa niin syvälle ihmisaivoon, että pahaa tekee. Eikä tällaista ajattelua pitäisi tukea minkään valtakunnan wikissä.


Toisaalta jos artikkelia ajattelee siltä kannalta, että ihmisten erilainen tuloero ei saisi olla esteenä ystävyydelle, ollaan oikeilla jäljillä. Tähän wiki-artikkelin aloitus viittaakin:

”In our life, people come in different levels, from the poor to the normal, arriving to the rich. But these levels didn't stop friendships... In fact, it might made it stronger. The poor can have a friendship with the rich, and the rich can have a friendship with the normal, and the normal can have a friendship with the poor. We are all humans after all, no?”

Jos toisen varallisuus pelottaa ja tuntee alemmuudentunnetta, silloin voi wikin ohjeista apua ollakin. Tai no, osasta niistä. Vaikka wiki sanoisi mitä, ei mielestäni ole hyvä idea esittää rikasta tai yrittää todistella omaa paremmuuttaan muilla tavoilla. Sen sijaan pidemmälle pääsee, kun yksinkertaisesti unohtaa varallisuuserot eikä välitä niistä. Ja hyvällä käytöksellä, tavoilla ja etiketillä pääsee pitkälle aina.

Haluaisitko sinä olla ystävä jonkun rikkaan kanssa?

2 kommenttia:

  1. Olen jo :-) Mutta se on muuten ihan normaali ihminen, ei sitä varakkuutta oikeastaan huomaa.

    VastaaPoista
  2. Zepa, aivan. Ei se raha (välttämättä) ihmistä miksikään muuta. :)

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails