Hiljattain olemme asettaneet minä, minä, minä -ajattelun syrjään, sillä kansaa yhdistää uusi agenda. Presidentinvaalit. Nämä ovat ensimmäiset muistamani vaalit, jotka herättävät suurta kuohuntaa. Ihmisillä tuntuu olevan mielipide. Rivit yhdistyvät. Kantaa otetaan. Asia ei ole yhdentekevä.
Ongelma on siinä, että siellä missä on meidän joukkue, on aina myös se vastajoukkue. Kansan rivit yhdistyvät yhteisen vihollisen edessä, tässä tapauksessa Niinistöläiset vastaan Haavistolaiset. En ollut uskoa, kun kuulin, että vaalikampanjointi on mennyt mielivaltaisuuksiin. Sitten luin vaihteeksi Aamulehteä.
"Kokoomuksen ja vihreiden opiskelijajärjestöt vetosivat sunnuntaina rehdin vaalikampanjoinnin puolesta. Järjestöjen mielestä äärimielipiteet ovat lisääntyneet huolestuttavasti nyt, kun presidentinvaalien toisen kierroksen ratkaisuvaiheet lähestyvät. Järjestöjen mukaan tietoon on tullut tappouhkauksia ja yksi väkivallanteko." - AL 30.1.2012
Sitä sanotaan, että asiat riitelevät, eivät ihmiset. Asia ei kuitenkaan lyö ketään. Asia ei uhkaa tappaa ketään. Asia ei käy käsiksi vaalikampanjoijaan vain siksi, että tämän rintapielessä on väärä numero.
Kuva: The Ulkopolitist |
Tässä kohdassa ihmiskunta alkaa jälleen ihmetyttää minua. Itämaisessa kulttuurissa ihminen on vain osa suurta energiaa. Me kaikki olemme lähtöisin samasta energiasta ja siihen myös palaamme. Ihmisen tehtävä on pitää itsensä balanssissa ja olla vahingoittamatta muita.
Länsimainen ajattelu taas menee kokoajan syvemmälle individualismin syövereihin. Kaiken keskipiste on minä, minä itse, eikä kukaan muu. Toista voi vähän hutkia ja mätkiä, kun se on vieras, erilainen tai väärä. Ihmisiä voidaan solvata ja halventaa, koska he kannattavat väärää presidenttiehdokasta.
Huolimatta poliittisesta mielipiteestään, toinen ihminen on aina ihminen. Kun vaalit ovat ohi, ihminen lakkaa olemasta Haavistolainen tai Niinistöläinen ja on taas ihan sama naapurin Martti kuin aina ennenkin. Et kai solvaisi saati löisi Marttia?
Minun mielestäni on ihan sama, kumpi on maamme seuraava presidentti. Ihmisten on oltava suvaitsevaisia toisiaan kohtaan lopputuloksesta huolimatta.
Kun vaalit ensi sunnuntaina saadaan pois päiväjärjestyksestä, syntyykö siitä jonkinlainen vaaliaktivismin jälkeinen tyhjiö? Jos syntyy ja se tarvitsee täyttää jollakin, minulla on eri kelpo ehdotus!
Minä olen ihan toivoton, mitä tulee korvamatoihin. Kaikki soi päässäni aina ja lakkaamatta. Nyt minua pelottaa, että ensi kesän joka ikinen päivä, joka hiivatin valoisa yö päässäni soi Frontside Ollie. Hajoan vartissa, jos niin käy.
Siis te kaikki tyhjiön riivaamat vaalikannattajat - ja muutkin - liittykää riveihini ja pelastakaa minut hermolomalta. Ehdotan vaihtoehtoiseksi kesäbiisiksi alla olevaa kappaletta. Se sitä paitsi vie meidät metrin lähemmäs yhdistyneitä numeroita ja kauemmas minä, minä, minä -maniasta.
Ellet ole puolellani, olet minua vastaan. Vai miten se meni?
Hyvää syntymäpäivää, sisko! <3
Meidän kymmenvuotias ylikuluttaa tuota Frontside Ollieta ihan liikaa. Toivon mukaan noiden innostus Robinia kohtaan vähenee ennen kesää.
VastaaPoistaTerv. Se Anonyymi
http://youtu.be/r8oFlXnnwKI Tässä on kiva kesäbiisi
VastaaPoistaSe Anonyymi, todella, todella toivon. Kammottavia korvamatoja nämä kesäbiisit kyllä yleensäkin ovat.
VastaaPoistaTeemu, kieltämättä. Mutta edes minä en ole niin hyväuskoinen, että uskoisin valtaväestön omaksuvan sitä kesäbiisikseen. :P Sen sijaan GG Caravanilla on edes hitunen mahdollisuuden tynkää.
Toinen todennäköinen kesäkorvamato on Michel Telón Ai Se Eu Te Pego, joka sekin on kyllä tuhat kertaa parempi ratkaisu kuin Etuperin Ollie. Suomalaiselta näyttäväss brassipojassa olisi paljon parempaa samaistumispintaa suomen nuorisolle kuin yhdessäkään Ville Gallessa ikinä. Olisi ihan huimaava ajatus, että suomalaiset jäyhät jököttäjät löytäisivät lantion. Tai hitusen pilkettä silmäkulmaansa.
Kiitos sisko <3
VastaaPoistaJa kuten yhteisöviestinnän opettaja tänään sanoi:
" Vain jos joku on eri mieltä kanssasi, ei tarkoita ettei hän pidä sinusta. "
Ei edes vaalien alla.
Aivan, kuten kirjoitit, niin tällaisissa tilanteissa tulee helposti jaoteltua ihmisiä juuri sen mukaan, kenen puolelle he ovat - etenkin sen mukaan ovatko he omalla vai "vastustajan" puolella ja samalla myös suhtautuminen ihmiseen riippuu siitä, kummalla puolella hän on. Myönnän kyllä itsekin, että kiinnitän huomiota siihen, kumman kannalla esim. facebook-kaverit ovat ja sen mukaan ajattelen helposti heidän olevan joko omalla puolellani tai vastustajia. Hyvä että kirjoituksellasi kuitenkin muistutit niistä tärkeistä asioista, jotka tällaisen "liittoutumisen" yhteydessä helposti jäävät sivuun.
VastaaPoistaMyös Katjan kommentissa oleva lainaus oli todella tärkeä huomio!