perjantai 18. kesäkuuta 2010

BBQ

Bbq eli barbeque eli grillajainen eli ruokajuhla eli kesän paras syömäkokemus. Mikä olisi parempi tapa lujittaa ystävyyttä ja mahaa, kuin pistää grilli tulille? Kesä on parasta ruoka-aikaa, koska ulkona voi kerrankin syödä jäätymättä ja ulkoilma tunnetusti herättää parhaan ruokahalun. Ystävien kanssa ulkoilmassa syöminen on vielä riemuisampaa kuin yksin syöminen ja yksin kerrotut vitsit menevät vähän hukkaan, joten tuumasta toimeen.

Tarvikkeet:

1 grilli (monikäyttöinen tai useampi kertakäyttöinen)
1 tulitikut (ja mahdollisesti halkoja/hiiliä ja/tai sytytysnestettä)
paljon ruokaa (mieluummin liikaa kuin liian vähän, muista myös sinappi ja ketsuppi)
Lautasia ja mukeja, ehkä myös paperia jonkun sorttista
1 jätesäkki
1-2 yhteydenottovälinettä (suosittelen puhelimen ja Facebookin sulavaa kombinaatiota)

Toimi näin: Pistä ryhmäviesti menemään, että kohta syödään ja paljon. Lisää viestiin paljon kesäisiä ja myyviä adjektiiveja, kuten huikea, helteinen, legendaarinen, päättymätön, loiskahtava, luontoääninen, kylläinen, vinkeä. Painota, että täyden mahan takaamiseksi on osallistujien syytä tuoda mukanaan lisää ruokaa ja mahdollisesti erinäisiä enemmän tai vähemmän iloisia kesäjuomia.


Varmista paloturvallinen grillipaikka ja roudaa paikalle grilli (ellei siellä ole jo), ruoat ja muut oheishärpäkkeet. Pistä grilli tulille 10 - 60 minuuttia ennen oletettua ihmisten saapumisaikaa, riippuen grillin susbstanssista (hiilille vähemmän, puulle enemmän). Jos ystäväsi ovat jämptejä, tämä on helppoa. Jos ystäväsi ovat eteläeurooppalaiseen aikakäsitykseen tottuneita vähän sinne päin -ihmisiä, voi grillin laittaa varmuuden vuoksi kuumenemaan vasta sitten, kun valtaosa on jo paikalla. Ihmisten saapuessa asetelkaa ruoat grilliin ja pienen malttamattoman odotuksen jälkeen ruoka ääntä kohden hyvästä seurasta nauttien. Lopuksi roskat jätesäkkiin.

Pidemmittä puheitta minäkin hilpaisen tästä valmistautumaan päivän grillajaisiin.
Hyvää ruokahalua kaikille!

Ps.
-Montako surrealistia tarvitaan vaihtamaan lamppu?

-Kala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails