keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Harrastuskaveri

Mistä löytää kavereita? Ennalta-arvattavin ja ilmeisin vastauksista lienee: harrastuksista. Kun harrastaa jotain, mistä itse pitää, löytää väkisin muita samalle asialle vannoutuneita. Uusi harrastus on toki aina oiva idea, mutta entäs sitten, jos on jo harrastus, mutta ei siltikään kavereita? Tai joskus ongelmana tuntuu olevan se, että kun vaihtaa paikkakuntaa tai tuttu harrastuskaveriporukka leviää muuten vaan käsiin, jää tyhjän päälle roikkumaan.

Yksi ratkaisu ongelmaan on Harrastuskaveri-palvelu. (Löytyy myös Facebookista.) Se on ”ilmainen, harrastamiseen erikoistunut seuranhakupalvelu”. Okei, seuranhakupalvelu kalskahtaa vähän epäilyttävältä ja hivenen luotaantyöntävältä, mutta sivuston idea on oikeasti nerokas. Palvelussa voi hakea harrastuksen ja paikkakunnan mukaan uusia harrastuskavereita, ettei tarvitse yksinään olla sekä puolustaja, hyökkääjä että maalivahti.

Eli jos on tottunut pelaamaan shakkia, muttei tunne ketään, joka osaisi edes säännöt, voi naputella hakukenttään Shakki ja Kajaani ja TADAA! kajaanilaiset shakinpelaajat löytävät toisensa. Jos Kajaanissa ei olekaan vielä yhtään shakinpelaajaa, voi jättää oman ilmoituksensa ja toiveikkaana odottaa, josko joku muukin tulisi linjoille. Palvelu on vasta kehittymässä, mutta mitä enemmän porukkaa ilmoittaa harrastuskaverin tarpeesta, sitä usemmin eri harrastajat löytävät toisensa.

Kuva: dlkinney

Tietenkin kannattaa myös vähän Googlettaa, ellei ensihätään harrastuskavereista apua löydäkään. Monilla harrastuksilla on omat fooruminsa ja seuransa, joiden sivuilla voi ilmoittaa olevansa harrastuskaveria vailla. Esimerkiksi bändiä etsivälle basistille löytyy useampiakin foorumeita (Meteli.net, Muusikoiden.net, Mikseri.net), joilta lähteä soittoseuraa kyselemään.

Suomeen palattuani minäkin joudun etsimään itselleni jostakin Niles Cranen squashkentälle. Aion ilmoittaa harrastuskaveri-sivustolle olevani vailla pelikaveria ja toivottavasti joku lähtee kanssani läiskimään palloa. Yksin kun se on pikkuisen tylsää ja hankalaa.

Mihin harrastukseen sinä olet kaveria vailla?

4 kommenttia:

 1. Milläs nimimerkillä sulla on ilmoitus harrastuskaveri.com:ssa?

  Hyvä bloggaus - keep them coming!

  VastaaPoista
 2. Ei mulla itseasiassa vielä ole. Laitan sen vasta sitten, kun olen taas Suomen kamaralla. :) Mutta eiköhän se ole Aliisalla sielläkin, ellei nimeäni ole ryöstetty.

  Kiitos kovasti. :)

  VastaaPoista
 3. www.treenikumppani.fi - yksi vaihtoehto harrastuskaverin löytämiseen. :)

  VastaaPoista
 4. Trenare - no ehdottomasti! Kiitos vinkistä. :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails