keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Postikortti

Sain tänään postista kortin, eli postikortin. Se on kaikkiaan viides kortti, jonka olen vaihdossa ollessani saanut. Lisäksi olen saanut kirjeitä ja paketteja, jotka ovat täydentäneet salmiakkivarastojani säännöllisesti. Mutta kuinka hyvälle tuulelle voikaan ihminen tulla postikortista! Etanapostia lähetetään nykyään aivan liian vähän kun on nämä elektroniset yhteydenpitoväylät, ja ne ovat muka niin paljon kätevämpiä ja nopeampia ja ties mitä. Mutta ei sähköpostia voi pitää kädessä. Ei sitä voi hypistellä, eikä pistää valkotarralla (ni, näitten sinitarra on täällä valkoista!) seinään kiinni.

Kuva: "T"eresa

Suomessa lähetetään vino pino postikortteja jouluisin ja muina juhlapäivinä, ystävänpäivää unohtamatta. Siitä otetaan jopa ihan pulttia, että kun pitäisi taas ne joulukortit lähettää. Sitten ostetaan kaupasta pino kortteja, joissa on valmis teksti, lätkäistään nimi alle ja liukuhihnalla läiskitään postimerkit kylkeen ja a vot! Siinä on lämminhenkinen tervehdys parhaasta päästä. (Ei sillä, kyllä niitäkin on kiva saada.) Mutta spontaani ja toista ajatellen valittu ja kirjoitettu postikortti, yllättäen luukusta kolahtava pieni tervehdys toiselta ihmiseltä matkan takaa, tai naapurista, siinä ollaan ystävyyden alkulähteillä.

Kerran postilaatikkooni tuli erehdyksessä jonkun muun joulukortti. Iski huoli, että nyt joku jää ilman tervehdystä matkan takaa. Onni onnettomuudessa tässäkin: postikortin oikea määränpää sattui olemaan talossa, jossa ystäväni Jokiksen Hanna asuu. Niin saatiin sekin kortti oikealle omistajalleen, muutaman kuukauden sivupolun kautta. Eiköhän se joulukortti lämmitä helmikuussakin.

Milloin olet viimeksi saanut postikortin?

3 kommenttia:

  1. viimeisin taitaa olla sulta, ranskan puolelta?

    VastaaPoista
  2. Ai joo, kirjoitin sitä Eurostarissa matkalla Lontooseen. :)

    VastaaPoista
  3. Ps. Nyt on jotaki häikkää kommenttien hyväksynnässä, ne ilmestyy, muttei näy listoissa. En tiedä missä vika. Toivotaan pikaista palautumista.

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails