perjantai 2. heinäkuuta 2010

Retkeilyä

Mitä ystävien kanssa voi tehdä, muuta kuin leikkiä tyynysotaa? No, lähteä retkelle. En nyt tarkoita retkellä perinteistä eväsretkeä metsään, (vaikka sekin on puuhana varmasti hyvä idea), vaan päiväretkeä jonnekin muualle. Toiseen kaupunkiin, maalle, huvipuistoon. Erasmusten kanssa tuli tehtyä paljon retkiä, kun piti yrittää nähdä koko Englanti viidessä kuukaudessa ja yliopistomme opiskelijajärjestö järjesti bussiretkiä pitkin ja poikin. Tuli nähtyä esimerkiksi Oxford ja Lontoo, mutta ehdottomasti oma suosikkini oli Skegness ja sen huvipuisto Fantasy Island!

Lähdimme aamulla Loughborough’sta ja suuntasimme bussilla Skegnessiin, joka sijaitsee Englannin itärannikolla. Päivä oli viileähkö ja aurinko pilkisteli välillä usvan seasta, sen minkä pystyi, muttei se reissumieltä yhtään vähentänyt. Perille päästyämme suuntasimme heti ja välittömästi Fantasy Island -huvipuistoon. Siellä tulikin kieputtua ja pyörittyä koko päivä ja illalla pää oli enemmän tai vähemmän pyörällä. Katsokaa nyt vaikka tätäkin videota, minä olen toinen oikealta päin laskettuna. Erityisen riemastuttava on Achin ”Oh my god” -kommentti. Ei se niin paha ollut, kävin sen kahdesti.

(Tiedän, että video on liian iso, mutten saanut pienempää. Hemmetin systeemit.)

Kun olimme käyneet läpi kaikki suurimmat vuoristoradat ja muut hilavitkuttimet palasimme takaisin keskustaan ja kävimme vielä hetken nauttimassa merestä. Kahlailua, pallopelejä ja simpukan kuorien metsästystä; hyvä lopetus erinomaiselle päiväretkelle.

Kuva: Achi

Retket on loppujen lopuksi melko helppo järjestää. Ellei lähettyvillä satu olemaan huvipuistoa tai muuta retkikohdetta, voi aina lähteä tutustumaan lähikaupunkeihin muuten vain. Kuinka moni on esimerkiksi käynyt Seinäjoella? Tai Iisalmessa? Tai liekö tullut nähtyä Ristijärvi? Ei muuta kuin ystävät mukaan, bussiin tai junaan ja menoksi. Hyvässä seurassa pikkuruisinkin kaupunki saa ihan uusia ulottuvuuksia.

Missä sinä olet käynyt retkellä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails