tiistai 24. elokuuta 2010

10 askaretta, joilla yllättää ihminen iloisesti

Toisen huomioon ottaminen tekee ihmiselle hyvän mielen koko päiväksi.

1. Hae posti
Jos naapurustossasi asuu esimerkiksi vanhempia ihmisiä ja tiet ovat liukkaat, ota aikaa minuutti pari ja hae heidän postinsa. Tai vie posti naapurille ihan muuten vaan. Lajittele soluasunnossa posti kullekin erikseen.

2. Tiskaa tiskit
Käydessäsi kylässä, kysy saatko tiskata tiskit. Työpaikan kahvihuoneessa tartu harjaan, ja tiskaa muidenkin mukit. Yhteisasunnossa tee pitkän työpäivän jälkeen kotiin saapuva asuintoveri onnelliseksi ja tiskaa hänenkin astiansa. Kevennä keittiössä häärivän taakkaa ja tiskaa.

3. Lakaise piharappu ohi mennessäsi
Kun kävelee lehtisillä tai lumisilla kaduilla, voi ohi mennessään sipaista harjalla toisenkin rappuset puhtaaksi.

4. Pyyhkäise auton tuulilasi
Kadunvarteen pysäköidyn auton tuulilasista voi ottaa lehdet pois. Lumen alle jääneeseen autoon voi kirjoittaa mukavan viestin. Myös jäät voi raapata valmiiksi, jos sattuu raappa käteen.

5. Kutsu syömään
Valmiiseen pöytään on mukava mennä.

6. Pidä auki ovea
Jotta toisenkin on helpompi päästä sisään.

7. Vie marjoja, sieniä, muuta satoa
Harva ehtii metsään, mutta valtaosa ottaa litran mustikoita vastaan suu messingillä.

8. Tartu lakanoiden toiseen päähän
Jos satut olemaan paikalla, kun lakanoita viikataan. Yksin lakanat on ikävä viikata, mutta kaverin kanssa se käy kätevästi.

9. Pumppaa polkupyörään ilmaa
Samalla kun huollat omaa pyörääsi, pistä ilmaa myös pyörävaraston muihin pyöriin. Edes osaan niistä.

10. Nosta
Kumolleen kellahtanut kukkaruukku, nurin muksahtanut muksu, maassa oleva lapanen, pudonnut kauppakassi, makaava polkupyörä, ojaan joutunut auto, pitkällään kenottava aurauskeppi, vinksahtanut postilaatikko, kallelleen kiepsahtanut ovikoriste, bussiin pyrkivät lastenvaunut.

9 kommenttia:

 1. Mulle tulee tästä listasta mieleen:

  1) Amélie Poulain, joka palauttaa vanhan talon kätköihin jääneen pikkupojan kätkön vanhukseksi varttuneelle ukolle, taluttaa sokeaa ympäristöä kuvaillen, parittaa kaksi ikisinkkua, pelastaa työpaikkakiusatun puotipuksun päivän jne.

  2) Tämä musiikkivideo, jossa Julius Kivi nostelee liikennemerkkejä, pelastaa vedenvaraan joutuneen, korjaa autoa ja niin edelleen. Video on mukavan pirteä kesärenkutus, oli sen ydinsanomasta sitten mitä mieltä tahansa.

  VastaaPoista
 2. ultrix, Amélie onkin ihana. :)

  VastaaPoista
 3. Niin on, tuijottelinkin sen dvd-kansia kun kirjottelin kommenttiani :)

  VastaaPoista
 4. Kerran meinasin korjata yhdestä pihassa olevasta pyörästä sen käsijarrun, kun sattui olemaan omasta pyörästä juuri sopivat osat poistettu käytöstä, ja tykkään muutenkin pyörien fiksailusta. En sitten kehdannut, kun todennäköisesti mua oltaisiin luultu pyörvarkaaksi tai muuten vain hulluksi.

  Hiukan Monty Pythonin "Bicycle Repair Manin" tapaan:
  http://www.youtube.com/watch?v=U01xasUtlvw

  VastaaPoista
 5. Anonyymi, se on minusta vähintäänkin typerää, ettei tuommoisia temppuja voi enää tehdä, ilman että joku epäilee hunsvotiksi. Mietin jo tuota rappujenlakaisu-juttua kirjoittaessani, että moniko häätäisi kaulimella vieraan rappujen lakaisijan tiehensä. Ihmiset olettavat toisistaan liian herkästi sitä pahinta.

  Minä sain kerran apua ystävälliseltä naapurilta, joka laittoi pyörästäni takarenkaan paikalleen. Vieläkiin häneen törmätessäni minulle tulee hyvä mieli ja kyselen kuulumiset.

  VastaaPoista
 6. Minä olisin todella varovainen ennen kuin koskisin kenenkään muun postiin, ja todennäköisesti suuttuisin, jos joku kävisi minun postilaatikollani ilman että olisin erikseen pyytänyt. Postissa voi aina olla jotain yksityisluontoista, enkä todellakaan pitäisi siitä että "ystävällinen naapuri" ihmettelee lääkäriaseman kuorta tai aikakausilehteä tai muuta postiani.

  Ajatus on toki kaunis, mutta kun asutaan lähekkäin, kannattaa minun mielestäni myös kunnioittaa toisen ihmisen yksityisyyttä, eikä mennä liian lähelle, jos ei ole varma että se sopii toiselle :)

  VastaaPoista
 7. Linnea, hmm, enpä tullut tuota edes ajatelleeksi. Okei, älkää hakeko päiväpostia toisen puolesta. Mutta aamun lehden ehkä voi, jos haluaa ilahduttaa?

  Totta kai yksityisyyttä pitää kunnioittaa ja on ihan totta, että toiset eivät pidä siitä, että heidän reviirilleen mennään. Ehkä täytyykin tuntea naapurinsa ja tietää, kenen raput voi lakaista ja kuka ilahtuu siitä. Ja kuka tulee talikon tai kaulimen kanssa kimppuun. :)

  VastaaPoista
 8. Totta... minulla on muuten oikein mukavat naapurit, sain juuri toiselta pussillisen takapihalla kasvatettuja viinirypäleitä. Ehkäpä seinän toisellakin puolella luetaan tätä listaa? :)

  VastaaPoista
 9. Linnea, kuulostaa ihanalta! Sekä viinirypäleet että ajatus siitä, että näillä listoilla voisi oikeasti olla vaikutusta johonkuhun. :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails