keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Karhunpoika sairastaa

Sairastaminen on ikävää. Olipa kyseessä pikkuruinen flunssa tai sänkyyn kaatava kokonaisvaltainen vatsatauti. Kipeänä oleminen on juuri sitä aikaa, kun yksin oleminen tuntuu ikävimmältä. Tietysti omaa sängynpohjalla ruokottomaksi muhjuuntunutta olemusta ei haluaisi kenenkään näkevän. Paitsi ehkä parhaan ystävän, joka on varmasti nähnyt pahempaakin.

Minulla on käynyt hyvä tuuri, sillä vaikka yksineläjä olenkin, on sairastamistani aina helpottanut ystävä tai pari. Vaikka muiden vaivaaminen tuntuu ikävältä, on puolentoista viikon influenssa melko toivoton kokemus, ellei joku tuo välillä kaupasta mustaviinimarjamehua. Jos ei voi kotikotiin kömpiä sohvalle perheen paijattavaksi, on ystävän auttava käsi heti seuraavaksi parasta, mitä sairastava voi toivoa.

Elämme pahinta flunssa-aikaa, yksi toisensa jälkeen joutuu hetkeksi vuoteen omaksi. Kun soittaa kaverille ja kuulee tämän olevan flunssan kourissa, on todellinen ystävyyden teko kysyä, voiko hänelle viedä kurkkupastilleja ja carmolis-tippoja, vaikka kuinka tekisi mieli pysyä turvavälin päässä sairastavasta.

Minäkin olen kipeä ja siksi päivitykset ovat jääneet viime päivinä vähemmälle. Jospa se tästä pian helpottaa. Nyt kuitenkin teekupin kimppuun. Millä sinä taltutat syysflunssan?

5 kommenttia:

 1. "Kipeänä oleminen on juuri sitä aikaa, kun yksin oleminen tuntuu ikävimmältä."

  Totta, viikonloppuna olin itse yksin kotona vilustuneena ja sain itse todeta saman. Tuntui tosi typerryttävältä vain täristä vilttien välissä yksinäni.

  Tänä aamuna herättyäni totesin, että poikani oli kuin lämpöpatteri ja vähän yskäinen. Kuitenkin oli sen verran reipas, että hänet saattoi viedä tarhaan (onneksi, sillä tänään alkaa saksankurssi, eikä kielikeskuksen alotuskerroilta sovi olla pois).

  Ensimmäinen assosiaatio aamulla olikin mustaherukkamehu, jota kai valkotakitkin suosittelevat jopa ihan Duodecimissä. Päälle muutama teelusikallinen hunajaa (esim. siinä teekupissa), ja jos on tukkoisuutta niin ehdottomasti eukalyptushunajaa. Ylipäätään kipeänä pitäisi kait hörppiä nesteitä tavallista enemmän. Pienissä määrin kurkkua voi wanhan kansan konsteilla desinfioida raa'alla viinalla, mikä vaatii toki kanttia.

  Toinen HC-lääke tukkoisuuteen on sekoittaa lämpimään maitoon paljon murskattua valkosipulia ja vaikka vielä sitä (eukalyptus)hunajaa. Haisee (ja luultavasti myös maistuu) aivan vietävän pahalle ja varmaan pitkälle rappukäytävään asti, mutta jos aromiaistit ovat turtana niin silloin tämäkin on kokeiltava. :D

  VastaaPoista
 2. rommitoti :D mukillinen kuumaa vettä, loraus hyvää rommia ja kauhallinen hunajaa. viltin alle. villasukat. kahdeksantoista pakettia nenäliinoja. vicks-nenäsumutetta.

  VastaaPoista
 3. Ultrix, mustaviinimarjamehu lienee valkosipulin ja hunajan ohella selvimpiä vanhan kansan ohjeita kaikkeen parantamiseen. :) Hyvä, että voit jo paremmin ja että poikakaan ei ollut pahemmin kipeä.

  H, hitsi vie. Ei oo rommia kaapissa. Pitää huomenna täydentää varastoja ja kokeilla, kuinka toimii. Vielä oon nimittäin niin tukossa, ettei tämä huomiseen mennessä helpota.

  Näin ollen kippaankin itseni seuraavaksi villasukkien ja viltin lämpöön mustaviinimarjamehumukin kaveriksi ja turrutan aivojani Ryysyrannan Joosepilla. :)

  VastaaPoista
 4. Aliisa, tänään tuli sit tarhasta puhelu että poika on kuulemma 38 asteen kuumeessa ja se piti hakea kotio. :( Mut matkalla kotiin käväsin Salessa hakeen mustaherukkatiivistettä, toivottavasti se auttaa.

  Villasukat, viltit ja mustaherukkamehu kuulostaa hyvältä. Pikaista paranemista! :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails