tiistai 19. lokakuuta 2010

Tissien puristelua ja viiksien kasvattamista

Ihmisiä tuo yhteen hyvä syy. Noustiinpa barrikadeille luonnon puolesta tai herätettiinpä ihmisiä keskustelemaan puhtaasta vedestä, yhteisellä asialla toimiminen tuo ihmisiä tehokkaasti yhteen. Lokakuussa on vietetty rintasyöpätietoisuuden edistämiskuukautta ja ensi kuussa on vuorossa Movember, molemmat yhdistävät kansan syvät rivit syöpää vastaan.

Lokakuun aikana on pukeuduttu pinkkiin (15.10. Roosa nauha -päivänä) ja puristeltu tissejä Facebook-ryhmän Tissienpuristelutalkoot! kehoittamana. Pinkkiin pukeutuminen on tähdännyt siihen, että ihmiset tiedostaisivat, kuinka suuri osa naisista (ja hyvin pieni osa miehistäkin) sairastuu vuosittain rintasyöpään. Tissienpuristelutalkoissa on hyvänä tarkoituksena havaita rintasyöpä aikaisessa vaiheessa itseseulonnan avulla. Tärkeitä asioita molemmat. Lisäksi Roosa nauha -kampanja kerää jatkuvasti varoja suomalaiseen rintasyöpätutkimukseen.

Miehiä sairastuu vuosittain eutrauhassyöpään suunnilleen yhtä paljon kuin naisia rintasyöpään (yli 4000) ja Syöpäsäätiön Hopearahasto rahoittaa eturauhassyövän tutkimusta samalla tavalla kuin Roosa nauha rahoittaa rintasyövän. Siinä missä naiset pukeutuvat pinkkiin, miesten auttamiseen keskittyy Movember, joka kehoittaa miehiä kasvattamaan viiksiä ja keräämään tempauksella rahaa Hopearahastolle.

Kuva: a4gpa

Kuka tahansa voi rekisteröityä Movember-liikeeseen ja alkaa kasvattaa viiksiään, olettaen tietenkin, että sellaiset kasvavat. Keino on helppo ja tarkoitus hyvä. Hankalampaa onkin sitten löytää niitä, jotka suostuisivat laittamaan rahaa Hopearahastoon toisten viiksien kasvattamisen johdosta. Siksi en usutakaan teitä viiksien kasvattajiksi, vaan haastan teidät haastamaan ne, joiden viiksien näkemisestä olette valmiit laittamaan euroja syöpäsäätiölle miesten eturauhassyövän tutkintaan.

Ja minä puolestani lupaan laittaa Movemberiin euron jokaisesta blogini miespuolisesta lukijasta, joka rekisteröityy, kasvattaa marraskuun ajaksi viikset ja ilmiantaa itsensä joko kommenttikentässä tai Facebookin Alaks olee? -sivulla ennen- ja jälkeen-kuvan kanssa.

Kenen viiksistä sinä maksaisit rahaa?

12 kommenttia:

 1. Hahaa, tässäpä loistava tekosyy olla kuukauden ajan pensselisetä! Mutta pitäisiköhän maksimaalisen tehovaikutuksen takia ajaa parta pois?

  VastaaPoista
 2. Hehe. Saakohan tuohon osallistua, jos on jo valmiiksi sekä viikset että parta? Vai pitääkö ne ajaa ensiksi pois?

  VastaaPoista
 3. Jarno, ennen- ja jälkeen-kuvat vaaditaan, joten kyllä!
  ultrix, mä lupasin euron viiksistä, muuhun en puutu.

  VastaaPoista
 4. Moi Aliisa,

  kiitos kampanjaamme koskevasta erittäin hyvästä kirjoituksesta. Osut naulankantaan, mitä tulee kampanjaamme.

  Viime vuonna saimme kasaan noin €19.000 ja tänä vuonna on tuo tarkoitus moninkertaistaa.

  Tuo viiksien sponsorointi on MoVeljien mielikuvituksen varassa, olen kuullut monia loistavia keinoja: Haastaa työkaverit, että he laittavat euron jokaisesta viiksipäivästä; ottamalla palavereihin mukaan kirstu, joka on brändätty Movemberilla ja kirstu neukkarin pöydälle ja niin edelleen.

  Laita viestiä, jos tarvitset meiltä mitään materiaalia.

  Mo On!
  Jarno Salmivuori
  Movember Suomi Crew

  VastaaPoista
 5. Olen ehdottomasti mukana, vaikka se tarkoittaakin, että joudun suorittamaan karvanpoistoa naamassani ensi kerran sitten elokuun 04.

  Kuinka kuvamateriaali on tarkoitus toimittaa?

  VastaaPoista
 6. PTH, vähänkö hienoa. Hmm, kuvat voi ladata facebook-sivun seinälle tai sitten mahdollisuuksien mukaan linkittää tänne. Myös sähköposti kelpuutetaan.

  VastaaPoista
 7. Hitsi. Pitääkö tässä mukamas ajella hartaudella kasvatetut viikset nyt veke. Kynnys voi olla siihen liian suuri. :-/

  VastaaPoista
 8. jyrik, noooo, sun viikset on kyllä sen verran vinkeät, että jos saan niistä monta kuvaa lärvikirjan seinälle, ni saatan siltiki euron Movemberiin kilauttaa.

  VastaaPoista
 9. Movemberissa mukana. Kuvaa ja juttua täällä http://www.kayraranta.com/2010/10/movember-every-man-deserves-little-bit.html
  Viiksekäs kuva tulee kunhan sänki kasvaa...

  VastaaPoista
 10. Viimeisen päivän kuva
  http://www.kayraranta.com/2010/11/movember-paiva-30.html

  VastaaPoista
 11. Timo K, bling, Hopearahstoon kilahti komea kakkonen kiitos viiksiesi. :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails