perjantai 31. joulukuuta 2010

Lupauksia uudelle vuodelle

Mikä teidän suhtautumisenne uuden vuoden lupauksiin on? Lupaatteko jotain? Pidättekö lupauksenne? Onko tässä perinteessä mitään järkeä? Itse kuulun siihen kategoriaan, joka aina hyväuskoisesti lupaa jotain, eikä sitten pidä sitä kuitenkaan. Siksi tulin tässä uuden vuoden aaton tuntumassa miettineeksi, mitä tekisin tänä vuonna toisin. Sitten istuin mökissä keskellä metsää, katsoin Dr. Philiä ja sain vaikutteita. Älkää huolestuko vielä!

Phil-setä kertoi, että uuden vuoden lupauksissa pitäytyminen ei ole kiinni tahdonvoimasta vaan uudelleenohjelmoinnista. Hämmentävästä termistä viis, pähkinänkuoressa homma menee näin: pitää muokata ympäristöään niin, että se mahdollistaa lupauksen toteuttamisen. Tästä sain idean ja sanoisin, että jokainen on vapaa kaikessa rauhassa kopioimaan ideani, sillä se on lähestulkoon aika hyvä.

Vuoden 2011 uuden vuoden lupaukseni on seuraava: aion soittaa enemmän ihmisille. Erityisesti siskoille, mutta myös kauempana asuville ystävilleni. Ja miten aion nyt uudelleenohjelmoida ympäristöäni? Aion ottaa ensin kalenterin ja valita satunnaisia päiviä (muutamia kuukaudessa) ja kirjoittaa satunnaisia kellonaikoja ja satunnaisia ystäviä/sukulaisia noiden kellonaikojen perään. Ja piirtää luurin kuvan. Sitten otan puhelimen ja kopioin nuo päivämäärät ja kellonajat tehden niistä muistutuksia, jotten voi unohtaa. Joka kerta, kun puhelin muistuttaa itsestään, minä soitan ja kysyn, että mitä kuuluu.

Kuva: macinate

Ehkä joskus kesäkuussa kerron sitten, olenko pitänyt tänä vuonna lupaukseni. Mitä sinä aiot luvata? Soitatko sinä tarpeeksi sukulaisillesi ja ystävillesi?

3 kommenttia:

  1. toi on muute aika hyvä idea! :) vois koittaa itekki

    VastaaPoista
  2. Nerokasta! Dr Phil tietää. Ehkä lupaan sittenkin, että tänä vuonna katson useammin Dr Philiä.

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana toi soitteluidea! :)

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails