perjantai 20. toukokuuta 2011

Miten saan pojan tykkäämään minusta?

Sain kevään kuluessa Dear Aliisa –postia. Kysymys oli vaikea, mutta valtaosalle nuorista naisista tuttu. Lukija kirjoittaa: ”Oisko sul mitään vinkkei miten sais pojan tykkää itestään? Ku mä nii haluisin et se tykkäis musta.” Siinäpä tuhannen taalan kysymys. No, naisena tähän on vähän paha vastata, joten näppäränä likkana ulkoistin tehtävän neljällä alan asiantuntijalle, eli pojalle. Tätä mieltä olivat Matti, Juuso, Juhani ja Antti.


”Poika haluaa olla mies. Älä ehdoin tahdoin haasta poikaa asioissa, joissa tiedät olevasi parempi. Jos olet taitoluistelija, älä pyydä häntä luistelemaan: on noloa olla hitaampi ja kömpelömpi, kun poika kuitenkin haluaisi tehdä vaikutuksen sinuun.

On ihan ok olla "neito pulassa", jos se palvelee tarkoitustasi. Jos ette ole ylimpiä ystävyksiä, vaan hengaatte esimerkiksi porukassa, pyydä poikaa vaikkapa avaamaan limsapullo puolestasi. Hän miettii koko loppupäivän sinua ja sitä, miksi kysyit juuri hänen apuaan. Älä kuitenkaan heittäydy liian avuttomaksi. Pojat arvostavat rehtiä asennetta ja itsenäisyyttä. Korosta naisellisia piirteitäsi, mutta osoita että pärjäät.

Älä esitä vaikeasti tavoiteltavaa, mutta osoita olevasi arvokas. Tee selväksi, että lähellesi ei pääse kuka tahansa, mutta juuri häneen olisit halukas tutustumaan paremmin. Mies haluaa tuntea, että hänestä ollaan kiinnostuneita. Hän ei halua mitään halpaa, mikäli etsii jotain vakavampaa.”

Matti Nieminen”Olen huomannut, että mitä paremmin tutustun kehen tahansa tyttöön, ja mitä enemmän aikaa vietän hänen kanssaan, sitä enemmän pidän hänestä.

Voisitko ehkä päästä jollakin tavalla läheisempiin väleihin hänen kanssaan ensin ihan kaveripohjalla? Jos poika huomaa, että olet kiinnostava niin hän varmasti antaa sinun tietää siitä.

En usko, että voit mitenkään väkisin saada poikaa tykkäämään sinusta. Olemalla oma kiinnostava itsesi ja viettämällä enemmän aikaa pojan kanssa, voit kuitenkin parantaa mahdollisuuksiasi todella paljon!”

Juuso Palander, Level up!


”Yhteen lauseeseen tiivistettynä vastaus on "Ole oma itsesi!", ainakin mikäli tarkoitus on, että tykkääminen jatkuu, kun hän oppii tuntemaan sinua. Jos poika on tykästynyt johonkin kulissiin, ei suhde kuitenkaan tule kestämään, eikä sellaisella asenteella mielestäni kannata suhdetta ruveta aloittamaan.

Jokaisella on omat mieltymyksensä yksityiskohtien suhteen, mutta uskoisin, että tärkein asia on että rakastaa. Jos et rakasta, niin opettele. Hyväksy itsesi kaikkine vikoinesi. Toki pahoista tavoista saa pyrkiä eroon, mutta yleisellä tasolla itseinho näkyy ulospäin, eikä se ole viehättävä piirre.

Yleisesti ottaen naiset ovat kauniita. Kauneutta voi kuitenkin lisätä muutamalla helpolla tavalla, joita ei aina tule ajatelleeksi: hymy, hyvä ryhti ja ei liikaa meikkiä. Ajattele itsestäsi hyvää, se näkyy naamasta.”

Juhani Palttala, Juhanin blogi”Itse jakaisin naisen olemuksen kolmeen osa-alueeseen; kauneus, seksikkyys & söpöys. Kauneuden voisi mielestäni tiivistää ajatukseen, että ihminen ajattelee muitakin kuin itseään. Seksikästä taas on terävä ajatuksenjuoksu. Se helpottaa kommunikointia huomattavasti ja vie huumorin uudelle tasolle. Söpöä on terve itsetunto. Nainen uskaltaa epäonnistua, näyttää tunteensa ja olla oma itsensä.

Toki fyysinen viehättävyys on tärkeää, mutta se on vain puolet olemuksesta, eikä sitä voi eristää kokonaisuudesta. Ei auta, vaikka nainen olisi kuvankaunis, jos hänen ajatuksensa ovat rumia.

Olennaista mielestäni on pohtia, mitä luonteenpiirteitä itse arvostaa. Tällöin ymmärtää paremmin, mitä luonteenpiirteitä toisessa arvostaa. Neuvoisin siis tarkastelemaan itseään ja etsimään asioita, jotka ovat itselle tärkeitä.

Uskalla olla eri mieltä muiden kanssa, usko omaan asiaasi ja pidä oma pääsi. Muista vielä, että jos yrität olla kaikille kaikkea, et välttämättä ole kenellekään mitään! :)”

Antti Hoppania, Asennevalmennus

Lisättävää? Kysyttävää? Lisää postia Aliisalle?

22 kommenttia:

 1. Jos joutuu miettimään, miten jonkun saa tykkäämään itsestään, ei siinä tule koskaan onnistumaan. Lopettaa typerän bitch-neiteilyn, laskelmoinnin ja pelaamisen, on vaan oma itsensä ja sitten toinen joko tykkää tai ei tykkää. Joko ihastuu, tai sitten ei. Joko rakastuu, tai sitten ei. Joko siitä tulee rakkautta, tai sitten ei. Suunnitelmallisella yrittämällä tekee vain itsestään naurettavan, eikä tule saavuttamaan mitään kestävää.

  Tämänkin blogin kaikki postaukset voisi korvata muutamalla lauseella:

  Ole oma itsesi, älä ylianalysoi, älä esitä. Jos ei heru, niin shit happens, elämä jatkuu. Ihmisyys ei ole monimutkaista tähtitiedettä, se on olemista. Pelaamalla kadotat itsesi ja lopulta muutkin ympäriltäsi. Strategioiden suunnittelun sijaan keskity elämiseen ja tuntemiseen. Ihmisikä on liian arvokas muuhun.

  Ei mulla muuta.

  VastaaPoista
 2. tykkäsin!

  ja kyllä, jonkun tehtävä on sanoa ääneen se minkä kaikki tavallaan muka tietävät (van eivät siltikään tiedä/usko/tajua).

  VastaaPoista
 3. a on niin oikeassa. Ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
 4. a. Tavallaan olen samaa mieltä viestisi alusta. Olemalla oma itsensä ja luottamalla siihen, että asiat tapahtuvat, jos ovat tapahtuakseen, sillä pääsee aika pitkälle. Mutta sitten on kyllä sellaisiakin tilanteita, joissa toisen tykkäämistä voi edesauttaa menemällä mukaan juttuihin, puhumalla toiselle, antamalla toisen ymmärtää, että on kiinnostunut jne. Nämä eivät ole kaikille itsestäänselvyyksiä. Mistä päästään sujuvasti viestisi toiseen puoleen, josta en ole ihan samaa mieltä.

  Tai no kuinka voisinkaan purra itseäni nilkkaan olemalla, mutta perustelen: Ehkä kaltaisesi supliikki ja aika ronskin oloinen ihminen pärjää helposti noilla ohjeilla. Valtaosa varmasti pärjää. Mutta on niitäkin, joille ihmisyys tuntuu olevan rakettitiedettä, välillä se tuntuu siltä itsellekin. Ja siksi (kuten Anonyymi oivaltavasti yllä kirjoitti) on ihan hyvä, että joku (en välttämättä minä) sanoo ääneen sen, minkä itsekin ehkä tietäisi, kun vaan tulisi ajatelleeksi.

  Jos siis kaikki blogini postaukset voisi korvata noilla lauseilla, niin miksi silti ihmisenä oleminen ja ihmisten kanssa oleminen tuntuu puhuttavan niin monta? Miksi silti riittää niitä, jotka haluavat kysyä neuvoa siihen, mistä löytää kavereita, miten pyydän naapurin rouvaa kahville ja mistä tiedän, onko toinen kiinnostunut minusta? Rakettitiedettä tai ei, monille ihmiset ovat silti vaikea laji.

  Kiitos hyvästä kommentista! Käytän sitä mahdollisesti jossain vaiheessa postaukseni aiheena. :)

  VastaaPoista
 5. Niinpä, Anonyymi A on oikeessa. voinen hiukan lisätä muutakin.

  Mistä tietää onko ihastus välttämättä edes aitoa ihastusta vai onko se vain hetken huumaa. Sitten kun saa ihastuksen kohteen viimeinkin itselleen niin se lopahtaa siihen kuukauden jos parikin päästä ja ollaan heti iskemässä seuraavaa ihastuksen kohdetta joka on sitten säälittävää. Nykypäivinä on liian paljon tarjolla kaikenlaista ja eroamisia tulee tuon tuostakin.

  Tosiaankaan kukaan ihminen joka yrittää saada jonkun tykkäämään itsestään, ei siinä tule koskaan onnistumaan vaan tekee itsestään säälittävän ja naurettavan, lopulta saaden kaikki katoamaan ympäriltään ja tekee ihmisestä katkeran.

  Itse olen onnistunut pysymään sinkkuna näinkin pitkään, toki niitä ihastuksia on tullut ja aikansa lopahtanut ja olen toki saattanut tietenkin esittää kerran muttei se ollutkaan sitten mun tyyppiä joku ihminen.

  Toista se rakkaus taisi olla Isoisien-äitien ja heidän esivanhempien vielä eläessä.

  Minun mottoni on:
  Ei se rakkaus tule etsimällä ja hakemalla, tsiigaamalla ketä tahansa vastaantulijaa, kauniita naisia ja komeita miehiä riittää pilvin pimein, pitää miettiä onko ihastus vain hetken ohimenevää huumaa joka hiipuu aikanaan ja onko ihminen edes hänen tyyppiään. Elämää ei pidä tuhlata turhanpäiväiseen miettisimiseen miksi joku ei kiinnostu, jos ei kiinnostu niin mitä sitten, elämä jatkuu, ihmisikä on arvokas muuhun kuten A sanoi.

  Rakkautta jos joku hakee etsimällä ja tsiigamaalla ketä tahansa, ei tule koskaan onnistumaa.
  jos Rakkaus tulee on nii se on tullakseen aikanaan. vain elämällä tätä mielenkiintoista elämää ja tutustumalla ihmisiin, säästyy monelta draamalta ;)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi, toisaalta olen samaa mieltä siinä, että on aina tärkeää miettiä, onko ihastunut siihen toiseen ihmiseen sen toisen ihmisen takia vai pelkän ihastumisen tunteen vuoksi. Aina ei kuitenkaan etukäteen tiedä, vain aika näyttää. Eikä se ole pelkästään huono asia. Ihastuminen on hyvä tunne.

  Toki välttyy monelta draamalta, kun ei yritä liikaa väkisin, ottaa elämän elämänä ja antaa asioiden tapahtua luontevasti. Suurta draamaa voi kuitenkin olla myös yksinäisyys, enkä siksi pidä pahana sitäkään, että yrittää amoria avittaa; jos ei muutoin, niin asettamalla itsensä alttiiksi, tsiigailemalla niitä ihania ja kauniita ihmisiä ympärillään ja - niin kuin sanoit - tutustumalla ihmisiin.

  Eivät nämä yksioikoisia asioita ole ja kunkin kohdalla toimii erilainen lähestymistapa. Oma ehdotukseni on se, että opettelee riittämään itselleen, olemaan stressaamatta, nauttimaan elämästä ja ottamaan vastaan. Toisia kunnioittamalla ja heistä kiinnostumalla ollaan jo aika pitkällä hyvän parisuhteen pohjaa muuraamassa, väittäisin. :)

  VastaaPoista
 7. Mulla on ongelma nimittäin, se johon oon ihastunut no miten tämän sanois Nörttiin. Se huomaa mut mutta valittaa muka että pyydän koko ajan anteeksi
  Olen perehtynyt se juttuihin jalkapalloon ja viisauteen. Olen käyttänyt puolet mun aikani jalkapalloon ja kirjojen lukemiseen. Mutta miten saisin sen kiinnostumaan paremmin muhun.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi, jos olet käyttänyt aikaasi hänen mielenkiintonsa kohteisiin ja yrittänyt jutella hänen kanssaan häntä kiinnostavista asioista, eikä hän silti vaikuta tekevän tuttavuutta tai olevan kiinostunut myös sinusta, saattaa olla, että hän ei ole sinulle se oikea yksilö. Toista ei voi saada ihastumaan väkisin, mutta sitten kun se ihastuminen on aidosti molemminpuolista, se on parasta!

  Olen pahoillani, että en voi antaa sinulle enempää toivoa, etenkään näin joulun alla. Haluaisin, että minulla olisi jokin temppu, jolla kaikki muuttuisi hyväksi. Mutta valitettavasti sellaista ei ole.

  Sen sijaan voin lohduttaa sinua sanoen, että löydät kyllä ihan varmasti ihmisen, joka tykkää sinusta juuri sellaisena kuin olet. Ihmisen, joka haluaa perehtyä myös niihin asioihin, joista SINÄ olet kiinnostunut ja joka haluaa jutella kaikesta, eikä vain omista kiinnostuksen kohteistaan. Ja sitä tyyppiä kannattaa kyllä hetke aikaa odottaa.

  Kaikesta huolimatta hyvää joulua!

  VastaaPoista
 9. Hei, Alisa minkä ikäisenä saa alkaa seurustelee? tai mikä on suosittettu ikä?

  VastaaPoista
 10. Hei Anonyymi, seurustelemaan saa ruveta silloin, kun löytää sellaisen ihmisen, jonka kanssa oleminen on niin kivaa, että siitä ei tunnu saavan tarpeekseen ollenkaan. Seurustelemaan saa ruveta silloin, kun toinen ihminen haluaa jakaa sun kanssa asioita ja sä haluat jakaa asioita sen toisen kanssa. Seurustelemaan saa alkaa silloin - mutta ei hetkeäkään ennen - kun tuntee olevansa valmis ottamaan vastuuta toisen onnesta ja omastaan. Toiset ovat valmiita ja löytävät seurustelukumppanin hyvin nuorena (muutamat tuttavani aloittivat seurustelutouhut jo yläasteella), toiset taas vasta varsin myöhään (itse olin 25-vuotias). Älä siis mieti yhtään sitä, mikä on suositettu ikä tai mitä muut ajattelevat, vaan kuuntele itseäsi ja sitä toista. Jos se tuntuu oikealta molemmista, silloin se on hyvä idea.

  VastaaPoista
 11. ¨Moi Alisa, olen se anonyymi joka kirjoitti 7.joulukuuta. Kiitos neuvasta olit oikeassa, pari viikkoa sitten se tyyppi ilmoitti ettei pidä minusta ja otin sen hyvin mukavasti. mutta olensellainen tyyppi joka ihastuu tosi tosi nopeasti, mutta voiko sellaiseen tyyppiin ihastua jos se on kuubassa?

  VastaaPoista
 12. Hei joulukuun 7. päivän anonyymi, hyvä, että otit asian mukavasti. Eipä sille valitettavasti minkä voi, joten parempi vain sulattaa tilanne ja jatkaa matkaa. Ihastuminen on mukavaa, eikä se katso maarajoja. Tottakai voi ihastua sellaiseenkin, joka on Kuubassa. Kaukoihastuksissa on toki omat haasteensa, mutta ihastuksen tuoma onni tuntuu haasteita suuremmalta, en silloin näe Kuubaakaan ongelmana. Yhden neuvoa antavan kysymyksen suosittelen kuitenkin itseltäsi kysymään: olenko ihastunut tähän ihmiseen vai ihastumisen tunteeseen sinänsä. Jos olet ihastunut ihmiseen, koska se on niin ihana, silloin älä anna Kuuban haitata. Mutta jos olet ihastunut vain ihastumisen tunteeseen, silloin kannattaa ehkä harkita, löytyisikö jostain lähempää ihminen, joka olisi ihanampi kuin se pelkkä ihastumisen tunne sinänsä.

  Mukavaa talvenjatkoa!

  Liis

  VastaaPoista
 13. Mulle kävi jotain tosi outoa! Olen ihastunut kahteen poikaaan! Toinen on säestäjäni ja toinen kaverini serkku. Mitä teen?

  VastaaPoista
 14. Anonyymi, ei kovin tavatonta oikeastaan, älä huoli. :) Ihastumista voi hyvinkin tuntea montaa ihmistä kohtaan yhtäaikaa, silloinkin, kun on vakavassa parisuhteessa jonkun todella tärkeän ja rakkaan kanssa. Se ei ole vakavaakaan edes, eikä vaadi toimenpiteitä. Ole vain ihastunut. Nauti ihastuttavien ihmisten seurasta. Ammenna siitä positiivisesta energiasta, mitä ihastuksen tunne saa aikaan ja arvosta ja ihastele ihmisten ihanuutta kaikessa rauhassa.

  Jos tunne jompaa kumpaa kohtaan tutustumisen myötä syvenee ja muuttuu rakastumiseksi ja edelleen rakkaudeksi, huomaat kyllä eron. Silloinkaan ei ole vaarallista toisinaan ihastua, kunhan huomaa erottaa toisistaan ihastumisen ja rakkauden. Rakkaus on minun mielestäni jotakuinkin sitä, kun välität siitä toisesta ihmisestä niin paljon, että haluat jakaa hänen kanssaan elämäsi, arkesi, salaisuutesi, heikkoutesi, haaveesi ja unelmasi, kaiken. Ihastuksen kohdetta ihailee ja hänen seuransa hurmaa, mutta se on silti eri asia, kuin rakastaa.

  Vasta tutustumalla näihin ihmisiin kunnolla huomaat, ovatko he sellaisia, joiden kanssa haluat jakaa elämääsi. Todennäköisesti molemmat eivät ole, mutta toinen saattaa olla. Ja jos taas ovat, ehkä oletkin polyamoristi (http://alaksolee.blogspot.fi/2013/10/toisenlaisia-tarinoita-polyamoristi.html) eikä sekään ole väärin. :)

  Ihastuminen on ihanaa. Sanoisin, että nauti siitä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on pieni ongelma. Oon vihdoin löytänyt sen oikeen mulle. Mutta se asuu ihan eri maanosassa kuin mä! Me puhutaan netin kautta mutta en ehkä näe häntä yli 10 vuoteen. Mitä mun pitäisi tehdä?

   Poista
 15. Hei anonyymi, ei muuta kuin sinnitellä. Jos hän on sinulle se oikea, se kestää aikaa kyllä. Okei, kymmenen vuotta on pitkä aika ja ehkäpä tässä sitäkin ennen aukeaa tilaisuus mennä kylään. Mutta jos todella pidät hänestä, etkä ole valmis luopumaan hänestä pitkän välimatkankaan takia, sitten ei muuta, kuin yritä saada suhde toimimaan pitkästä välimatkasta huolimatta. Kyllä aika neuvoo. :)

  VastaaPoista
 16. Mutta mullakin on yksi ongelma!Mun luokalla on 1 poika, ja haluisin että Se kiinnostuisi minusta! En oikein edes tiedä, miten lähestyisin sitä.

  Olen myös huomannut, että Se johon olen ihastunut, niin alan vähitellen jostain syystä pelkäämään hieman häntä.(hyvällä tavalla pelkäämään) Mikä neuvoksi?

  VastaaPoista
 17. Minunkin luokalla on 1 poika johon olen ihastunut mutta en tiedä miten lähestyä häntä mikä nevoksi?

  VastaaPoista
 18. Hei anonyymit ihastuneet, neuvoksi ei auta muu kuin antaa ajan kulua. Olkaa juuri sellaisia kuin olette, tehkää asioita, jotka tekevät teidät iloisiksi ja onnellisiksi. Hymyilkää paljon, menkää juttelemaan ihastuksen kohteelle jollain verukkeella. Ja jos olette oikein rohkeita, kysykää suoraan. Kyllä nykyajan vempaimilla ja välineillä joku väylä löytyy, jolla onneaan koittaa. Aina ei tärppää, mutta eipä tiedä, jos vaikka onnistuisikin. Lykkyä. :)

  VastaaPoista
 19. Minun luokalla on kolme kivaa poikaa mutta samaan aikaan tykkään kahdesta eri pojasta. Ja tykkään niistä munkin luokkalaisista. Mikä neuvoksi?? En tiiä mitä oikein tehdä...

  VastaaPoista
 20. Mä oon sanonu mun ihastuksen kohteelle et oot tosi kiva. Ja sit se sano et nii säki. Ja oon käynny niil ja pääsen joku lähipäivä uudestaa. Onko se mun ihastuksen kohde ihastunu muhun?? Kysynkö siltä et alatko?? Voitko auttaa??��

  VastaaPoista
 21. Jos haluat että poika pyytäisi numeroasi jos on ujo jne.eli jos teillä on yhteistä puhu siitä hymyile ja sano/vihjaa että halusisitko nähdä joskus.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails