tiistai 22. marraskuuta 2011

Mistä löytää kavereita, osa 13

Kannattaa lukea lehtiä, niistä oppii kaikkea mielenkiintoista. Lauantaina opin Aamulehdestä, että on olemassa sivusto nimelta Ole ystävä. Ole ystävä on Suomen Punaisen Ristin ystäväpalvelu, jolla etsitään vapaaehtoisia ystäviä esimerkiksi syrjäytyneille, maahanmuuttajille tai vanhuksille.

Punaiseen Ristiin voi ottaa yhteyttä, jos on todella yksinäinen ja kaipaa ystävää. Yksinäisyydestä kärsii moni ja olisi hyvä, että ihmiset uskaltaisivat ja kehtaisivat hakea apua. Vaatii kuitenkin kanttia myöntää yksinäisyytensä ja hakea siihen helpotusta.

Kuva: Suomen Punainen Risti

Toisaalta taas ystävätoiminnasta voi saada uusia kavereita ryhtymällä itse vapaaehtoiseksi ystäväksi. Jos haluaa tutustua uusiin ihmisiin, auttaa jotakuta yksinäistä ja tuoda iloa tähän maailmaan, on erinomaisen hyvä idea ryhtyä ystäväksi. Kuten Aamulehdessä sanottiin: ystävyys on hyvä harrastus.

Monet sanovat, että olisi kiva tehdä jotain hyväntekeväisyyttä. Ei sen tarvitse olla niin kovin vaikeaa. Jo se, että olisi ystävä esimerkiksi yksinäiselle vanhukselle tunnin tai pari viikossa, olisi jo aivan valtava apu yksinäisyyden vähentämisessä. Vanhuksilta oppii itse tervettä perspektiiviä ja viisautta.

Jos et tiedä, mistä löytäisit ystäviä, anna Punaisen Ristin auttaa!

Voisitko sinä kuvitella ryhtyväsi vapaaehtoiseksi ystäväksi?

4 kommenttia:

 1. Olen jo muutaman vuoden miettinyt, että tuo olisi vähävaivainen tapa tuottaa iloa. Ongelmana vain on, että small talk -taitoni ovat melko olemattomat – minun on hyvin vaikea jutustella tuntemattomien ihmisten kanssa oikein mistään ja pelkäänkin, että tällaisesta auttamisesta tulisikin vain vaivaantuneita tilanteita.

  VastaaPoista
 2. PTH, siksi kannattaisi ehkä mennä yksinäisen vanhuksen iloksi. Heillä on yleensä rutosti elämäntarinoita kerrottavanaan. Siinä ei tarvitse itsellä olla kaksistakaan sanottavaa, kun voi vaan kysyä jonkun menneisyyteen liittyvän kysymyksen ja jäädä kuuntelemaan vuosikymmenien tarinoita.

  Siinä sitäpaitsi ne small talk -taidotkin karttuvat, joten hyvää harjoitustahan se on! Vapaahetoisissa ystävissä tuskin vaaditaan, että toinen on täydellinen juttelija. Pääasia olisi, että olisi vaan joku, joka haluaisi viettää aikaa. Mene rohkeasti, et voi hävitä mitään!

  VastaaPoista
 3. Täälläpäin on tuskin tuollaista toimintaa nii turha edes yrittää :( PS. Hieno blogi

  VastaaPoista
 4. Juhis, kannattaa aina kysyä kuitenkin. Tuskin joka paikkakunnalla on toimipiste, muttei se tarkoita, etteikö pienemmilläkin paikkakunnilla voida etänä saattaa yksinäinen ja ystävä yhteen. Epäilemättä Punaisella Ristillä on ainakin hyviä ideoita, miten voi auttaa, vaikkei juuri omalla paikkakunnalla ole valmista toimintaa. Täältä löytyvät yhteystiedot:
  http://www.oleystava.fi/content/ystavatoiminta-omalla-paikkakunnallasi

  Ja kiitos, ilo kuulla. :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails