torstai 20. syyskuuta 2012

Harrasta liikuntaa!

Parin vedettyä aamukahvit aivan väärään kurkkuun ja jupistua, että miten tämä nyt liittyy mitenkään mihinkään, tajuan, että lienee parempi selittää vähäsen. Selittää siis, miten liikunta vaikuttaa ystävyyteen, tutustumiseen ja ylipäätään kaikkeen kanssakäymiseen.

Kun olen harrastanut kaksi tuntia liikuntaa, saunonut puoli ja syönyt hyvin, istun tietokoneeni ääressä äärettömän rentona ja euforisena. Sitä se liikunta teettää, nimittäin mielihyvää, vaikkei sitä hikoillessa heti uskoisi.

Liikuttuani tämän vuoden aikana enemmän kuin koko edellisen elämäni aikana yhteensä, huomaan jaksavani paremmin, nukkuvani syvemmin ja kärsiväni vähemmän päänsärystä. Sitäkin se liikunta teettää, nimittäin ylläpitää terveyttä ja jaksamista.

Pidemmän päälle olen jaksanut juosta vähän pidemmälle, lyönyt palloa hivenen tarkemmin ja onnistunut voittamaan itseni kerran tai parikin. Olen oppinut luottamaan itseeni ja kehooni. Sitä se liikunta varsinkin teettää, nimittäin onnistumisen kokemuksia ja elämyksiä.

Ja kavereitakin liikunnan parista löytää!


Squashin opettelua Englannissa.

No, ajattelepa omalle kohdalle. Etkö sinäkin ole mieluummin ihmisen seurassa, joka on hyväntuulinen? Eikö ole mukavampi viettää aikaa ihmisen kanssa, joka on terve ja joka jaksaa tehdä asioita? Etkö kaipaa päiviisi ihmistä, joka luottaa itseensä ja kykyihinsä? Näihin kaikkiin asioihin liikunta vaikuttaa sekä välittömästi että pidemmällä aikavälillä.

Liikunta on sitä paitsi ihmiskeholle välttämätöntä. Vaikutusta ei ehkä näe huomenna, mutta pidemmän päälle kyllä. Minä ainakin rakastan ystäviäni niin, että haluan pitää heidät luonani mummoikään asti. Lisäksi mitä nuorempana liikkumisen aloittaa, sitä helpompi sitä liikuntakykyä on myöhemminkin ylläpitää!

Kaikki liikunta ei suinkaan ole kaikkia varten, mutta jokaiselle on jotakin aivan varmasti. Olipa se sitten kävelyä ulkoilmassa, squash-pallon perässä koikkelehtimista, raudan kurittamista salilla tai vaikkapa salsaa, joku liikuntamuoto on sopiva, kun sille antaa mahdollisuuden.

Siis miten liikunta vaikuttaa ystävyyteen, tutustumiseen ja ylipäätään kaikkeen kanssakäymiseen? Siten, että liikunta vaikuttaa sinuun ja kaikki, mikä vaikuttaa sinuun, vaikuttaa myös ihmissuhteisiisi. Siksi toivon syvästi ja kovasti, että vaikka syys saa ja pimeys myös, jokainen muistaisi silti liikkua vähän joka viikko.

Mitä liikuntaa sinä harrasta(isi)t? Uskotko liikunnan vaikuttavan ihmissuhteisiin? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails