tiistai 26. helmikuuta 2013

Eikö alle 18-vuotias ansaitse rakkautta?

Kaksi asiaa tapahtui yhtä aikaa. Alaksin vanhaan kirjoitukseen kommentoitiin ja sähköpostiini kolahti Kysy Aliisalta -posti. Kiitos molemmista! Jännittävästi nämä kaksi käsittelivät täysin eri tavoin samaa asiaa ja herättivät minussa kasan kysymyksiä.

Tiivistetysti kommentissa sanottiin näin:

"Ei se rakkaus tule etsimällä ja hakemalla, tsiigaamalla ketä tahansa vastaantulijaa, kauniita naisia ja komeita miehiä riittää pilvin pimein, pitää miettiä onko ihastus vain hetken ohimenevää huumaa joka hiipuu aikanaan ja onko ihminen edes hänen tyyppiään. Elämää ei pidä tuhlata turhanpäiväiseen miettisimiseen miksi joku ei kiinnostu, jos ei kiinnostu niin mitä sitten, elämä jatkuu. Jos Rakkaus tulee on nii se on tullakseen aikanaan. vain elämällä tätä mielenkiintoista elämää ja tutustumalla ihmisiin, säästyy monelta draamalta."

Sähköpostissa sen sijaan pohdittiin seuraavaa:

"Miksi nuoremmille ei ole deittisivustoa? Kaikki deittisivustot on yli 18-vuotiaille ja nuorempienko pitäisi yrittää löytää sattumalta joku random jostai kadunkulmast? Itseni mielestä nuoremmillekkin pitäisi olla deittisivustoja. Mutta miksi ei ole? Eikö nuoremmat ansaitse rakkautta?"

Yksi random kulmassa, San Sebastianissa.

Miten nämä käsittelevät samaa asiaa? Siten, että jälkimmäisessä harmitellaan sitä, ettei nuorille tarjota samanlaista mahdollisuutta löytää rakkautta kuin aikuisille. Ja toisessa kerrotaan, ettei rakkaus tule väkisin etsien vaan löytyy, jos on löytyäkseen, vain ajan kanssa ja etsimättä.

No, mutta miten se oikeastaan sitten kuitenkaan on? Eikö rakkaus voi löytyä vain niin, että tutustuu mahdollisimman moneen ihmiseen, jolloin tulee tutustuneeksi myös siihen rakkauteenkin? Onko se silloin etsimistä? Jos löytää rakkauden deittipalstalta, onko silloin etsinyt rakkautta vai vain mahdollistanut rakkauteen tutustumisen?

Toisaalta, voidaanko ajatella, että kohtalo ajaa rakkauden toisensa luo väkisin ja huomaamatta? Mihin silloin deittipalstoja tarvitaan? Rakastuivathan meidän vanhempammekin ilman deittipalstoja. Entä, jos jokaiselle on useampi kuin yksi rakkaus, onko deittipalsta vain näppärä tapa löytää yksi niistä? Voiko rakkauksia olla kokonainen liuta? Eikö silloin joku siitä liudasta tule vastaan ruokakaupassakin?

Mitä mieltä sinä olet? Löytyykö rakkaus etsien? Onko deittipalsta etsimistä vai mahdollisuuksia varten? Ansaitseeko alle 18-vuotias rakkauden? Jätä kommentti!

11 kommenttia:

 1. mä luulen että se deittisivujen ikäraja liittyy siihen, että foorumi ei halua joutua vastuuseen jos alle 18-vuotias löytää heidän deittisivultaan jonkun jolla ei ole puhtaat jauhot pussissa, mutta mä kyllä ihmettelen mikä kiire nykyajan nuorilla on päästä rakastumaan ja mennä kihloihin ja hankkia lapsia - oppisivat tuntemaan itsensä ensin, eläisivät ihan omaa elämäänsä muista riippumattomana. Mä aion ainakin matkustella ja nähdä maailmaa ennen kuin sitoudun mihinkään..

  VastaaPoista
 2. Onpa kiperiä kysymyksiä.. Mä oon vähän sitä mieltä, että etsimällä ei löydä. Mutta ei sitä kyllä löydä niinkään, että istuu kokoajan yksin kotona neljän seinän sisällä - paitsi niiltä deittipalstoilta. Itsellä ihastus löytyi kerran netin kautta vahingossa (ei edennyt rakkaudeksi asti), ja kyllähän Facebook, tekstarit ja kaikki vastaavat ovat mahdollistaneet yhteydenpidon ja kepillä jään kokeilemisen ennen varsinaisia ensimmäisiä treffejä. Ainakin tällaiselle ujolle ihmiselle ne ovat toimineet suurena apuna. ;)

  Miss Shin kanssa oon kyllä samaa mieltä tosta deittipalstajutusta. Joku on kuitenkin alaikäisistä aina vastuussa. Ja ainakin muutama vuosi sitten, kun irc-galleria oli voimissaan, nuoret varmasti löysivät "deittiseuraa" sieltä. Ei siihen erillisiä deittisivustoja tarvita. Facebook on tietysti hankalampi siinä mielessä, että siellä saa profiilinsa suojattua paremmin. Mutta kaipa sieltäkin löytyy erilaisia ryhmiä, joiden kautta tavata ihmisiä? En tiiä.

  Minusta "paras" rakkaus tulee silti aina yllättäen. <3 Mutta se ei tarkoita, etteikö sitä voisi löytää muullakin keinolla. :)

  VastaaPoista
 3. Netistä kyllä löytyy "Deittipalstoja" alle 18-vuotiaille. Ne ovat tosin ilmaisia, ja sisältävät enemmän trollausta, kun vastaavasti suuri osa täysi-ikäisille suunnatuista, jotka vaatii luottokortin numeron jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanoisikko sit yhen tän lukemisen jälkeen päätin et onko tämmönen totta en ite semmosia löytänyt

   Poista
 4. Olen sitä mieltä että rakkaus löytyy etsien, mutta vain jos tietää mitä etsii. Ja ehkä vain yksi neljästätuhannesta tietää mitä etsii, ja muut sit luulee löytäneensä välillä mut pieleen menee.

  Deittipalsta on etsimistä, elämä ulkona ihmisten parissa on mahdollisuuksia.

  En tiedä ansaitsevatko edes yli 18-vuotiaat rakkautta, mutta tarvitsevat varmasti. Suotakoon se kaikille.

  Vaikka olisi kamalan juustoista niin minusta tämä hetki oscareista sopii kannustamaan myös rakkaudessa epäonnistuneita. Eli kaikkia ihmisiä:

  http://www.youtube.com/watch?v=yrZynV-kKMw

  VastaaPoista
 5. IRC-galleriassa voi asettaa tilakseen Etsii seuraa, jolloin voi näkyä etusivulla ja muut voivat hakea näitä seuran etsijöitä. Ikärajahan siellä on 13, käsittääkseni tuohon seuran etsimiseen ei ole erillistä ikärajaa.

  Itse olen 28 ja naimisissa miehen kanssa, jonka kanssa aloin seurustella 15-vuotiaana. En ehkä silti pitäisi fiksuna, että 15-vuotiaana aloittaa mitään järjestelmällistä parinetsintää...

  VastaaPoista
 6. Miss Shi, June, varmasti tuo laillisuuskysymys on keskeinen, kun on alaikäisistä kyse.

  Ehkä se, mikä kommeteistä ja muutamista internetin ulkopuolella käydyistä keskusteluista tuntuu huokuvan, on ajatus siitä, ettei asioita kannata kiirehtiä, mutta kun on tarve, ikävä ja kaipuu, niitä voi kuitenkin edistää olemalla itse aloitteellinen.

  Ole ollut ymmärtävinäni, että teidän mielestänne deittipalstoilla pyöriminen on aloitteellisuutta, muttei ainoa eikä välttämättä paras tapa löytää rakkautta. Lisäksi tuntuu olevan suhteellisen yleinen mielipide, ettei kovin nuorena kannata töin ja tuskin rakkautta alkaa etsiä, vaan oppia ensin rakastamaan itseään ja viihtymään itsensä kanssa. Olen kyllä aika lailla samaa mieltä.

  Toivottavasti tämä vastasi nuoren kirjoittajan mietintään. Itseäni se lohdutti ainakin, vaikka ikäni puolesta deittipalstoille pääsisinkin. :)

  VastaaPoista
 7. TreffitAsia- Find wife from Asia | Löydä vaimo
  Aasiasta
  www.treffitasia.com/

  VastaaPoista
 8. No mä oon vaan tämmönen rölli/peikko enkä mikään unelmien prinssi.

  VastaaPoista
 9. Jos joku tietäisi sovelluksi alle 18vuotialle olisiko mitenkään mahdollista laittaa jotakin linkkiä sellaiseen keskusteluun taikka kertoa sen nimen olisin kiitollinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ittekki haluisin tietää mut miks vitussa ala ikäsille ei voi olla sellassii ja jos on nii pls joku linkatkaa

   Poista

Related Posts with Thumbnails