keskiviikko 22. toukokuuta 2013

25 astetta parempaa tutustumiskysymystä

Kahvikupilla tai ei, tutustuminen on joskus ongelmallista. Jos molemmat ovat hivenen ujoja ja hiljaisia, voi tikusta asian tekeminen olla hankalaa. Tässä takataskuun 25 astetta parempaa tutustumiskysymystä, ettei aina tarvitsisi aloittaa sillä hankalahkolla "mitä sinä teet työksesi" -kysymyksellä. Osa on omiani, osa hävyttömästi varastettu, olkaa hyvä:

1. Missä synnyit?
2. Mikä on ensimmäinen muistosi?
3. Mikä oli lempilelusi pienenä?
4. Mitä mummosi opetti sinulle?
5. Mitä sanontaa käytät useasti?

6. Mikä vika sinussa on?
7. Mitä pidät suurimpana heikkoutenasi?
8. Mistä tuo arpi on peräisin?
9. Mitä pelkäät?
10. Mitä pahetta et tunnusta vanhemmillesi?

Mummoni opetti minulle,
että koira on viisaampi kuin tyhmä ihminen.
Kuvassa edustaa Nelli eli Ninnannunna.

11. Mistä haaveilet?
12. Mitä tekisit suurella rahasummalla?
13. Näitkö unia viime yönä?
14. Mihin uskot?
15. Mikä on huikein kokemuksesi?

16. Kenestä et voisi koskaan luopua?
17. Kenelle soitat ensiksi kertoaksesi uutisen?
18. Tunnetko naapurisi?
19. Tuomitsetko ihmisiä tekojen perusteella?
20. Millaisia ennakkoluuloja sinulla on?

21. Mitä sun mielestä mielenkiintoista maailmassa on viimeaikoina tapahtunut?
22. Minkä asian vuoksi osallistuisit mielenosoitukseen?
23. Mikä saa sinut itkemään?
24. Mistä innostut?
25. Mikä saa sydämesi sykähtelemään?


Muista myös jäänsärkemislauseet, ideat tutustumispaikoiksi ja vinkit, mitä kaikkea uuden ystävän kanssa voi tehdä. Kevät (kuten kesä, syksy ja talvikin) on orastavien ihmissuhteiden aikaa. Siis ulos aurinkoon ja esimerkiksi valmistujaisiin tai puistoon ihmisiin tutustumaan.

Ja nyt: I dare you! Vastaa vähintään viiteen yllä olevista tai esitä uusi ja minä vastaan siihen.

16 kommenttia:

 1. Tuo arpi, jonka sinun edes mahdollista nähdä, on peräisin lapsuudessa sairastetusta vesirokosta. Äiti käski olla raapimatta, mutta... siitä se ajatus sitten lähti. Se toinen arpi, jota et varmasti näe, on peräisin lasinsiruissa kävelemisestä. Äiti kyllä kielsi tekemästä sitäkään.

  Mitä nimesi tarkoittaa sinulle?

  VastaaPoista
 2. Hanna, jännää on, että tiesin vain siitä, jota en näe. :)

  Nimeni on se ensimmäinen kirjaimellinen asia, jonka jaan uuden ihmisen kanssa. Sen valitsivat vanhempani hyvää tarkoittaen, osittain juuria (mummoni Liisa) ja osittain omia mieltymyksiään yhdistellen. Eivät arvanneet suomalaisen teleyhtiön pian tekevän nimelleni hassuja mainoslauseita, mutta ketäpä se haittaa, että minulla on Suomen kattavin 3G-verkko? Nimeni on myös yhdistelmä pehmeitä vokaaleita ja kolmitavuista rytmiä. Se merkitsee minulle minuutta, josta pidän ja jota ylpeydellä kannan.

  VastaaPoista
 3. Millainen olisi täydellinen keskiverto päiväsi (perfect average day)?

  Tämä yleensä itsenäisenä vihkoharjotuksena suoritettava pohdinta synnyttänee myös hedelmällistä keskustelua. Näkee heti, mitä kukin pitää tärkeänä elämässä (ja mitä ei). On mielenkiintoista huomata miten nykytilanne eroaa visiosta ja millä askelilla pääsisi lähemmäs ideaalipäivää. Sitten voi kannustaa toista ottamaan se ensimmäinen askel.

  VastaaPoista
 4. Mikä on tähänastisen elämäsi suurin saavutus?

  VastaaPoista
 5. AP, hmm, täydellinen keskivertopäivä sisältää virkeänä heräämisen, rauhallisen aamukahvin, haastavia ja palkitsevia työtehtäviä, yhden tai kaksi ystävää, flirttailua ja yhden maha kippurassa nauramisen. Entä sinä, millainen sinun täydellinen keskivertopäiväsi olisi? (On muuten ihan äärettömän hyvä kysymys!)

  AR, jollain tasolla haluaisin vastata, että Maisterin tutkinko. Jollain tasolla haluaisin vastata, että viime kesän benji-hyppy. Joku osa minusta haluaisi vasta sen, että olen säilynyt tähän asti lujana, pehmeänä ja elämänmyönteisenä. (Kai olen? Olenhan?) Jokin toinen osa minusta pitää suurimpana saavutuksena sosiaalisia suhteitani. Apuva. Minkä niistä sitten valitsisin? Ehkä vastaan, että suurin saavutus on se, että olen viimeiset kolme aamua herännyt torkuttamatta. ;)

  Mikä sinun on?

  Ja Hanna, mitä sinun nimesi sinulle merkitsee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma täydellinen keskivertopäiväni sisältää mm.
   - meditointia
   - värikästä ja ravitsevaa ruokaa
   - auringosta nauttimista
   - musantekoa
   - energisoivaa liikuntaa
   - pihapiirin eläinten paijailua (visiossani elän jonkinlaisessa kommuunissa, jossa joku muu hoitaa elukat, ja voi itse keskittyä olennaiseen)

   Poista
  2. AP, :D Eikö eläinten hoitaminen sitten ole olennaista?

   Poista
  3. Onhan se olennaista siinä mielessä, että jonkun se pitää tehdä. En vain tunne luontaista vetoa kakkojen kaapimiseen :).

   Poista
  4. AP, niin harva meistä kai. Mutta onneksi olennaisuus on jokaiselle vähän eri asia. Niin se maailmakin pyörimään saadaan. :)

   Poista
 6. Kiva haaste!

  2. Mikä on ensimmäinen muistosi?
  — Luultavasti 5-6 vuotiaana, jolloin leluskootterini päälle ajoi auto ja masennuin täydellisesti. Lääkkeisiin ja alkoholiin ei onneksi tarvinnut turvautua, vaan suru taittui ajan kanssa.

  9. Mitä pelkäät?
  — Pimeä on aika paha juttu. Ei ole häpeä myöntää pelkäävänsä sitä. Nuorempana tulin alle minuutin päästä ulos huvipuiston kummitustalosta ja tänä päivänä pimeät metsäpolut vähintään hyytävät. Synnyinpaikkani lähellä on muuten aivan oikea hylätty talo, jossa on paranormaalia aktiviteettia.

  13. Näitkö unia viime yönä?
  — Näin unta, jossa näin unta, jossa näin unta, jossa katsoin piirrettyjä.

  15. Mikä on huikein kokemuksesi?
  — Määrittele huikea. Luultavasti se kun ostin omilla rahoillani ensimmäisen CD-levyni (Princen (!) joku hittikokoelma – nyt levy on jonnekin kadonnut). Erikoisesti nykyään en halua enää säilyttää CD:tä kotonani vaan suosin digitaalista kokoelmaa.

  21. Mitä sun mielestä mielenkiintoista maailmassa on viimeaikoina tapahtunut?
  — Maailmalta tulee aika paljon huonoja uutisia, joten en luettele niitä, vaikka ne ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia. Positiivisin asia viime vuosina taitaa olla Pekka Haaviston ryntäys toiseksi presidentin vaaleissa 2012. Se osoitti, että suomalaisissa on vielä uskallusta sivuuttaa erilaisuus politiikan kentällä emmekä ole pelkästään se kuuluisa katajainen kansa.

  ...

  Ja kysymys: Keräiletkö jotain?

  VastaaPoista
 7. Niko, hausta tutustua. :) Minä keräilin jossain vaiheessa passiini leimoja, mutta sitten EU:n myötä Euroopan rajoilla leimaaminen vähentyi. Vasta hiljattain olen tehnyt ensimmäisen retkeni Aasiaan, missä leimoja saa kyllä ja ihan tarpeeksi asti, että ehkä palautan keräilyharrastukseni ja alan matkustaa vain idässä.

  Keräilen myös eräänlaisia muistoasioita kenkälaatikoihin. Sujautan sinen joitain pääsylippuja, matkalippuja, lehtileikkeitä ja muita esineitä, joilla on jokin tunnearvo. Ennemmin se menee niin, että kun en raaski heittää pois, piilotan sinne kenkälaatikkoon. Mutta aika maltillisesti keräilen, että toistaiseksi niitä kenkälaatikkoja on vasta yksi.

  Lisäksi (en keräile vaan) kerään minulle sanottuja kauniita asioita paperille, joka kulkee lompakossani alhopäivän varalla. Tätä suosittelen muillekin, sillä ihmisen pää vuotaa kuin seula.

  VastaaPoista
 8. Hienoja kysymyksiä!

  3. Mikä oli lempilelusi pienenä?
  - Joskus hyvin pienenä parasta oli kaupasta saatu tyhjä kurkkulaatikko. Sitten isosisko mokoma rikkoi sen (vahingossa) : (

  9. Mitä pelkäät?
  - Koiria, ja metsää pimeällä. Ja toki ehkä vähän yksin jäämistä, kuten me kaikki.

  17. Kenelle soitat ensiksi kertoaksesi uutisen?
  - Poikaystävälleni, tai ex-poikaystävälleni, joista jälkimmäinen on nykyään eräs parhaita ystäviäni.

  22. Minkä asian vuoksi osallistuisit mielenosoitukseen?
  - Vaikka minkä - toistaiseksi olen osoittanut mieltäni rauhan puolesta, ilmastolakia vaatien ja muistaakseni jossain missä vaadittiin sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Tuollaisten asioiden takia menen varmaan vielä tulevaisuudessakin 'barrikadeille' : )

  23. Mikä saa sinut itkemään?
  - Nykyään vaikka mikä. Surulliset tapahtumat, yksinäisyys - ja varsin usein live-musiikki. Viimeksi itkin sambakarnevaalia katsoessani, koska se oli vaan niin mahtavaa.

  Minne muuttaisit, jos sinun olisi muutettava uuteen paikkaan, sellaiseen, jossa et ole koskaan asunut?

  VastaaPoista
 9. Nemo, hauska tutustua! :)

  Jos minun pitäisi muuttaa uuteen paikkaan, muuttaisin Suomessa Helsinkiin (mutta vain lyhyeksi aikaa), ulkomailta valitsisin Tukholman, Münchenin (tai Berliinin) tai jonkun Yhdysvaltain kaupungin. Ainakin näin äkkiseltään ajateltuna. Tukholma ja München puhtaasti siksi, että ruotsin ja saksan kielet ovat pahasti ruosteessa ja toisaalta haluaisin asua jossain kaukana, enkä ole vielä niin kokenut idänmatkaaja, että uskaltaisin muuttaa suorilta käsin itään. Uusi-Seelanti ja Australiakin voisivat olla vaihtoehtoja. :)

  Mihin sinä muuttaisit, Nemo?

  VastaaPoista
 10. Muuttaisin varmaan Amsterdamiin: en ole haikaillut koskaan kovin pahasti ulkomaille muutosta, mutta siellä olen käynyt monesti ja viihtynyt. Ja siskoni asuu siellä.

  Hollanti on maa, jossa itsenäisyyspäivää vastaavana päivänä pidetään katukirpputoria, jossa Pride-kulkuetta seuraa miljoona(vai oliko se 0,5?) ihmistä ja jossa lähikaupasta saa indonesialaisia eineksiä ja kolmea lajia vegekinkkua.

  VastaaPoista
 11. Unettoman yön ratoksi löysin uuden mahtavan blogin seurattavaksi \o/

  Tavoista poiketen ajattelin pelkän seuraamisen sijaan hypätä leikkiin mukaan:

  3. Mikä oli lempilelusi pienenä?
  Kesät menivät pääasiassa erilaisissa rakenteluprojekteissa (majoja, lauttoja, mäkiautoja) että pakko vastata vasara.

  9. Mitä pelkäät?
  Lapsuudenmuistoista johtuen ihmisiin kiintymistä - parhaalla ystävällä kun oli paha tapa muuttaa aina toiselle paikkakunnalle.
  Jotenkin sitä edelleen alitajuisesti pelkää että sama toistuisi edelleen vaikka nykyään tuo ei olisi niin paha kommunikaatiokatkos kuin aikoinaan.

  14. Mihin uskot?
  Uskon hyvien tekojen tekojen kannattavuuteen, tavallaan karmaan siis. (Ja useasti myös todistanut tämän toimivan.)

  19. Tuomitsetko ihmisiä tekojen perusteella?
  En yksittäisten, mutta kyllä ne vaikuttavat yleismielipiteiseeni ihmisistä. Erityisesti lupausten pitämisellä / rikkomisella on hyvin suuri vaikutus näkemykseeni ko. ihmisestä.

  24. Mistä innostut?
  Muiden ihmisten vilpittömästä innostumisesta - varsinkin fuksien (ensimmäisen vuoden opiskelijoiden) touhuja seuratessa heidän innollaan on tapana tarttua myös minuun.

  Ja lisää kysymyksiä joukkoon:
  Mikä on ikimuistoisin paikka missä olet vieraillut - ja miksi?

  VastaaPoista
 12. Hei Tuukka, ihana kuulla! Tervetuloa. :)

  Ikimuistoisin paikka lienee toistaiseksi Dublin. Siinä yhdistyi monta tekijää - irlantilainen aksentti ja Temple Barin viulut, Islannissa purkautunut tulivuori ja kotiinpääsyn mahdottomuus, amerikkalainen poika ja varastetun hetken vääjäämätön loppu, erinomainen matkaseura ja ruman kaunis kaupunki.

  Mitä itse vastaisit?

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails