torstai 27. kesäkuuta 2013

Kun puhelin soi, sano muikku!

"Se on Martti Ankkalinnasta päivää", soitteli tuttavalle muuan puhelinmyyjä. Puhelinmyyjät ovat vain yksi syy siihen, että puhelimeen vastaaminen on varsin epämieluista puuhaa. Ja sen kyllä huomaa, että hermot  kireällä ovat.

Tunnelman nostamiseksi ovat jo muinaiset... jotkut muinaiset tyypit keksineet vedenpitävän konstin: hymyile puhelimelle. Juu kyllä aivan. Hymyn kuulee äänestä ja kaikki sujuu puhelimitse paljon paremmin, jos puhelu käynnistyy hymyillen, eikä murjottaen.

Allekirjoittanutkin voisi vähän hymyillä puhelimelle.
Kuva: Hanna Takala

Kun siis puhelin soi, ajattele, että nyt sieltä soittaa A) se tyyppi, jonka puhelua olet odottanut kuin hepo kesää viimeiset kolme päivää, B) joulupukki, C) virallinen valvoja Aulis Gerlander tai D) joku muu ihana tyyppi, kuka?

A, B, C vai D? Jos A, niin millainen kesä hepolle koittaisi, jos puhelin soisi?

4 kommenttia:

 1. Mulla oli jonkin aikaa liittymä, jonka sai aika edullisesti sillä ehdolla että suostui vastaanottamaan telemarkkinointia. Soittoja tuli pari kertaa kuukaudessa, mutta siinäkin tahdissa kyllä ryhtyi aika tottuneesti paiskomaan luuria tyrkyttäjien korvaan. Kikka myös tuntui toimivan eikä sama myyjä soittanut yleensä enää uudelleen. Nyttemmin sain saman hintaisen liittymän ilman tuota koiraa haudattuna, joten vaihtaminen oli aika kivuton päätös.

  Älypuhelimet mahdollistavat myös vähän tylsähkön lähestymistavan tuntemattomista numeroista tuleviin puheluihin: työkaverin suosituksesta asensin ohjelman joka hakee numeron omistajan nimen heti kun puhelin pärähtää. Kätevää tuossa on kyllä se että ohjelma tunnistaa telemarkkinoijatkin tehokkaasti.

  Keississä A) tulis varmaan muutenkin semmoinen "ikuinen kesä!"-olo. Tosin eikös sanota että aika kuluu nopsakammin silloin kun on mukavaa, joten tulisiko syksy sittenkin äkimpää? Ehkä paradoksin johdosta aika-avaruudelle tapahtuisi jokin nyrjähdys.

  VastaaPoista
 2. Silloin kun aikanani olin hesarin asiakaspalvelussa, mulle soitti Aulis Gerlander, kahdesti :D Että se on ihan mahdollinen skenaario!

  VastaaPoista
 3. jyrik, mulle soitettiin viime viikolla neljästi samalla huijaustempulla "olette osalistuneet kyselyyn, josta kiitollisena...", mutta kun yhdelle sanoin, etten todellakaan muista ja tivasin selvitystä, mikä kysely on kyseessä, niin vastaus olikin hyvin jännästi "no siis pelkästään se, että olette tilanneet meiltä lehden on tehnyt teistä automaattisesti kyselyyn osallistujan". Jaaaha.

  Ikuinen, äkisti kuluva kesä? Tulisiko sinusta sittenkin vain nopeasti hyvin vanha mies? Nyrjähdystä epäilen vahvasti.

  Ansku, COOOL! Noni, siinäs näitte. Tai siis kuulitte. Tai siis luitte. Koska sieltä voi soittaa Aulis, parempi hymyillä jo varmuuden vuoksi. :)

  VastaaPoista
 4. Itselläni on kännykkääni talletettuna ~kaikkien tuntemieni ihmisten numerot joten tuntematon numero on käytännössä aina lehtimyyjä / joku yhtä mukava tapaus joille olen ilmaissut jo telemarkkinointikiellon muodossa et sori, ei kiinnostais jutella teidän kaa. Ärsyttävimpiä ovat sähköisiä puhelinluetteloita toiminimille markkinoivat yritykset, yhden kanssa sai aikoinaan tapella perintään asti.

  Mitä noihin muihin caseihin tulee niin mieluisimmat soittajat on yksilöity omilla soittoäänillään joten hymy hiipii kasvoille jo puhelimen soidessa :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails