tiistai 2. heinäkuuta 2013

Älä uraudu: ota kontakti

Päivää. Tänään tarjolla toinen osa uljaassa sarjassamme, jonka tarkoitus on estää urautumista ja tehdä sinustakin mies - tai nainen - jolle aina tapahtuu kaikkea. Tänään otamme kontaktin.

Näin se käy:
Valitse ihminen. Astele kohti. Sano jotain. Poistu.

Näinkin se voi käydä:
Valitse ihminen. Nosta pääsi. Katso silmiin. Hymyile.

Kontaktin voi ottaa myös pitämällä toveria kädestä. 


Emme uraudu pelkästää reittien ja rutiinien kanssa. Kohtaamme päivittäin samoja ihmisiä samalla tavalla. Bussikuski, lounasravintolan myyjätär, kantabaarin mikko, R-kioskissa Kenoa pelaava pappa, samassa lähikaupassa käyvä poika, jolla on sininen polkupyörä. Kuka on sanonut, että heidän ohitseen täytyy kävellä, kuin heitä ei olisikaan olemassakaan?

Pelkkä hyvän päivänjatkon toivotus rikkoo rutiinin. Bussikuskille voi kommentoida nopeasti säätä. Lounasravintolan myyjälle voi kertoa, kuinka hyvältä ruoka sinä päivänä tuoksuu. Baarimikon päivän kulkua voi tiedustella hymyillen. Papalta voi kysyä, että minkä tason Kenoa hän pelaa. Ja sille lähikaupan pojalle voi antaa etua kassajonossa.

Pienet ihmiskontaktit saattavat pelastaa jonkun päivän. Ja varsin todennäköisesti omasi. Koita vaikka.

Minä rupattelen usein asiakaspalvelijoille, mutta voisin rikkoa rutiinin ja puhua tänään vaikka naapurille hississä. Keneen sinä otit kontaktin viimeksi? Keneen haluaisit ottaa kontaktin, muttet rohkene?


5 kommenttia:

 1. Itse otin viime viikolla kontaktin tarjoamalla mansikan bussissa viereen istahtaneelle henkilölle. Ujo kun olen niin tuo liike yllätti minutkin :)

  VastaaPoista
 2. cmyk, vau! Minäkin tarjosin kerran mansikan. Kävelin kaupasta kotiin vanhainkodin läpi ja tarjosin mansikan keinussa istuneelle mummolle. Siitä tuli hyvä mieli ihan älyttömän pitkäksi aikaa. :)

  Tuollaiset pienet kontaktit ovat hyvä tapa aloittaa ja voi miten hyvä maailma on, kun saa vieruskaverilta mansikan!

  VastaaPoista
 3. Tämä sun älä uraudu-teema vaikuttaa tosi hauskalta! Lisää tällaisia.

  VastaaPoista
 4. Taika, parhaani teen! :) Oisko ideoita toiseksi teemaksi?

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails