torstai 24. kesäkuuta 2010

Ei se ole naamasta kiinni

Törmäsin eilen mahdottoman suloiseen ystävyystarinaan. Iltalehden sivuilla kerrottiin kehitysvammaisesta hevosesta, Diegosta, joka oli saanut hevoskasvattajilta lopetustuomion. Pikku reppana oli syntynyt vinon turvan ja purentavian kanssa. Kuitenkin pikkuinen Maddison rukoili perhettään säästämään hassunmallisen hevosystävänsä hengen ja Maddyn sinnikkyys sai perheen heltymään. Monet tahot ovat kirjoittaneet tästä parivaljakosta, joka on nyt erottamatton.

Vaikka pikkuvarsa muistuttaa enemmän laaman, kamelin ja kirahvin risteytystä, kuin hevosta, se ei vähennä Maddyn rakkautta lemmikkiään kohtaan. Hän on puolustanut ystäväänsä sellaisella tarmolla, että allekirjoittaneelta meinasi itku päästä. Voi kun ihmiset suhtautuisivat moisella ymmärryksellä ja hyväksynnällä myös kehitysvammaisiin ihmisiin.

Diegon ja Maddisonin tarina vain yksi esimerkki siitä, kuinka ystävyys ei katso ulkoisia puitteita tai muiden mielipiteitä. Ja ystävää haluaa puolustaa joka mäessä ja mutkassa, vaikkei aina olisikaan niin helppoa. Nyt perhe toivoo keräävänsä tarpeeksi rahaa, jotta Diegolle voitaisiin suorittaa leikkaus, joka helpottaisi sen elämäänsä jatkossa. Siten Diego voisi elää terveen ja hyvän elämän ystävänsä Maddisonin kanssa.

Oletko kuunaan nähnyt jotain noin hellyttävää?

6 kommenttia:

 1. Tykkään erityisesti otsikosta - Alaks olee? : ei se naamasta ole kiinni. Kehitysvammaisilta voi oppia kyllä kaikenlaista...

  Näyttää vähän yheltä luutunrakentajakaverilta tuo Diego.

  VastaaPoista
 2. "Voi kun ihmiset suhtautuisivat moisella ymmärryksellä ja hyväksynnällä myös kehitysvammaisiin ihmisiin."

  Miks helkkarissa..?

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, siksi, että kehitysvammainen ihminenkin ansaitsee arvostusta ja hyväksyntää. Hän ei tilalleen mitään mahda, eikä hänen elämänsä ole yhtään vähempää arvokkaampi kuin muidenkaan. Kysymyksesi paljastaa ylimielisen ja negatiivisen asenteen. Ei meistä kukaan voi asettua toisen yläpuolelle vain siksi, että hänellä on jokin vamma.

  VastaaPoista
 4. Ihana tarina :) Löysin tän sun blogin Ylen sinkku-artikkelin kommenttikentästä, sulla on kivoja mietteitä ja kirjoituksia! Keep up the good work!

  VastaaPoista
 5. Voi, kiitos anonyymi! Ja tervetuloa. :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails