tiistai 3. elokuuta 2010

5 keinoa pyytää toinen kahville

Kahville pyytäminen on edelleen selvästi suosituin tapa ilmaista, että ”oot jännä, haluaisin tutustua, voidaanko mennä ulos?”. Mutta tyylejä on onneksi muitakin, kuin tuhannesti kuultu ”lähtisitkö joskus kahville mun kanssa?”. Siis jos haluaa nimenomaan kahville. Tässä konsteja ensihätään.

 1. Kerro, ettei koko kaupungista ole löytynyt tähän päivään mennessä oikeasti hyvää kahvia. Ehdota, että toinen liittyisi kahvijahtiin, tavoitteena löytää kaupungin paras kahvikupillinen.

 2. Tämä on varastettu kaveriltani Tommilta: ”Ajattelin lähteä kahville, mutta kahvikupillani voi olla siellä yksinäistä... Haluaisitko sä tuoda omasi sille seuraksi?”

 3. Sano kuulleesi kaverilta, joka oli kuullut kaverilta, joka oli kuullut kaverilta, että kahvilasta X saa pelottavan hyvää kahvia. Siitä ihmiset puhuvat kuulemma kuiskaten. Ilmoita sitten, ettet yksin uskalla kokeilla, mutta jos toinen uskaltaisi lähteä seuraksi, sinäkin rohkaistuisit.

 4. Aloita kysymällä, juoko toinen kahvia. Jos ei, kysy juoko toinen teetä. Jos ei, kysy juoko toinen kaakaota. Jos ei, kysy juoko toinen vettä. Jos ei, luovuta. Mutta jos johonkin näistä tulee kyllä, esitä jatkokysymyksenä, joisiko toinen sitä joskus kanssasi.

 5. Leivo pullaa. Kirjoita sitten tekstiviesti, jossa kerrot, että leivoit juuri pullaa, mutta kahvi näyttää loppuneen. Jos toinen pistää pannun tulille, lupaat ilmaantua piakkoin oven taakse tuoreen pullan kera.

Keksitkö lisää?

2 kommenttia:

 1. En keksi lisää, mutta repliikki kahvillepyyntöön: "Pannu-, suodatin- vai muru----?"

  VastaaPoista
 2. Kahvittelun tiedettä: https://oa.doria.fi/bitstream/handle/10024/38552/stadia-1212127670-0.pdf

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails