sunnuntai 15. elokuuta 2010

Mistä löytää kavereita, osa 4

Kavereita voi löytää baarista. Kyllä voi. Tiedän ainakin yhden, joka on löytänyt baarista kaverin. Ja tänään tuumitaan, miten tässä voi onnistua.

Kyseinen ystäväni, joka löysi baarista kaverin, toteutti tämän hyvin yksinkertaisella tavalla: hän meni juttelemaan kahdelle vieraalle tytölle sanoen, että ”näin ei kai yleensä tehdä, mutta mä ajattelin tulla juttelemaan teille”. Ja niinhän siinä kävi, että heistä tuli kavereita. Kyse oli tietenkin hyvästä tuurista, sillä monesti ihmiset, jotka ovat jo seurueessa, eivät halua siihen vieraita (paitsi ehkä potentiaalisia puoliskoja) sekoittamaan juttuja. Mutta välillä vieras juttukaveri voi olla hyvinkin tervetullut. Ei auta kuin kokeilla ja mitä siinä sitten voi menettää, jos yrittää? Ei kerrassaan mitään.


Hyvä lähestymistapa on useimmiten aloittaa kysymällä, että saako istua/jutella/häiritä. Näin antaa toisille mahdollisuuden sanoa, jos seura ei ole tervetullutta. Jotkut ovat tietenkin liian kilttejä sanoakseen, että nyt ei sovi, mutta ellei tilanne tunnu luontevalta ja ellei juttelu lähde sujuvasti liikenteeseen, eipä siihen itselläkään tule jäätyä. Joten jos toinen sanoo, että istu vaan, niin istu vaan.

Yksin istuva on oivallinen kohde, koska vaikka yksinäinen odottaisi jotakuta saapuvaksi, saattaa odotellessa olla aikaa rupatella jollekulle uudelle. Ja sitten on niitä rohkeita, jotka ovat vain lähteneet yksin liikkeelle ja toivovat juttukaveria. Ainakin tuttavani Jussi tuskaili, että enemmänkin saisivat ihmiset tulla juttelemaan, kun yksin istuu. Että jos näette Jussia, niin menkää juttusille.


Ja yksin baariin lähteminen on oikeasti ihan hyvä idea. Ei ehkä niinkään kannata lähteä liikameteliseen yökerhoon, vaan valita joku rauhallisempi pubi-tyyppinen ratkaisu, missä on mahdollista kuulla omat ajatuksensa ja vastapuolen kommentit. Ja nyt tulee rautainen neuvo: ota kirja mukaan. Voin kokemuksesta kertoa, että tuskin olen kokonaista sivua päässyt loppuun, ennen kuin joku tulee jo häiriköimään. Halusinpa sitä tai en. :D

Baarissa voi siis tehdä muutakin kuin liottaa maksaa: voi tutustua uusiin ihmisiin ja löytää kavereita. Ja ellei muuten tiedä, miten baarissa ihmisiä lähestyisi, voivat avuksi olla esimerkiksi aiemmin mainitut ryhmäpenkkiurheilutilanteet. Ja muista kaverustumisen muodoista etenkin näin syksyn hiipiessä hiljaa lähemmäksi kannattaa muistaa ne harrastuskaverit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails