tiistai 14. syyskuuta 2010

Tapaus lettukestit

Muistatte ehkä, että tein taannoin lupauksen. Lupasin laittaa joka viikko aikaa ystävyydelle tehden jotain erikoisempaa, jonka normaalisti ajan puutteessa välttäisin. Se on lähtenyt hieman kankeasti käyntiin, sen myönnän. Mutta nyt otin itseäni niskasta kiinni ja kun kajaanilaiset ystäväni kysyivät, voisiko luonani lettukesteillä, en nihkeillyt vaan lupasin ruveta paistajaksi.

Niin sitten eilen illalla ystäväni Juliuksen juostessa kaupasta lisää kananmunia, virittelimme Laurin kanssa lettupannun ja tarpeet valmiiksi. Lupaukseni mukaan paistoin pinon lettuja ja hitaasti pöytä valui täyteen ihania ihmisiä. Siinä söimme lettuja ja taistelimme pimeyttä vastaan kynttilän valossa, kun tupakeittiöstäni edelleen puuttuu lamppu...

En keksi parempaa tapaa viettää maanantai-iltaa, kuin lettuja paistaen ja hyvässä seurassa syöden. Taikinan tekoon menee tuskin kymmentä minuuttiakaan, paistamiseen puoli tuntia ja jos paistamisessa vuorotellaan, ne valmistuvat sivussa kun jo syödään.

Tässä varmuuden vuoksi lettuohje:

1 l maitoa
2-3 kananmunaa
2 tl suolaa
3 tl sokeria
5 dl jauhoja
4 rkl öljyä tai sulatettua voita

Sekoita kaikki keskenään astiassa, anna turvota puoli tuntia, paista voilla, nauti hillon ja ystävien kanssa.

PS. Olen selvästi vaikuttunut ihanan neiti Mak:n Onnellisuuden vuodesta, sillä juuri viime kirjoituksessaan neiti Mak lettukesteili ystäviensä kanssa.

2 kommenttia:

  1. mää tunnen ton keittiön
    (ois vaan pitäny ottaa se ruma lamppu takasii)

    VastaaPoista
  2. avee, kyllä siitä aika paljon apua nyt ois. :D Voih, missä lienee maailman rumin lamppu...

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails