maanantai 21. maaliskuuta 2011

7 huomiota huomiosta

On kahdenlaisia ihmisiä: niitä, jotka syystä tai toisesta huomataan aina ja niitä, jotka jäävät huomiota vaille. Kun ulkona on kaksikko, joista toinen vie huomion ja toinen jää aina ilman, se alkaa ennen pitkää rassata sitä, joka ilman huomiota jää. Ei kuitenkaan auta istua kädet sylissä ja toivoa, että "voi kun joku huomaisi minutkin". On tehtävä jotain. Mutta mitä?

1) Lähde ulos vastakkaisen sukupuolen kanssa

Ainoana sukupuolensa edustajana, on helpompi tulla huomatuksi. On kuitenkin parempi, että seurueessa on useampi toisen sukupuolen edustaja, etteivät ulkopuoliset jätä lähestymättä, koska pitävät kaksikkoa pariskuntana. Kerro myös reilusti porukalle, että toiveissasi on saada huomiota muilta, jolloin he osaavat paremmin jättää tilaa ja tietävät olla näyttämättä uhkaavilta, jos joku lähestyy.

2) Tee töitä itsevarmuudellesi


Faktahan on se, että pitkäaikainen hengailu ihmisen kanssa, joka varastaa kaiken huomion, nakertaa itsetuntoa. Usein syyttä. Suuri osa kaikesta viehätysvoimasta tulee asenteesta ja itsevarmuudesta. Sitä täytyy harjoitella ja itseä täytyy tsempata. Jokainen ansaitsee tulla huomatuksi, siihen täytyy uskoa. Katso video.

3) Valitse ympäristö


Ei kannata mennä paikkoihin, jotka korostavat huonoja puoliasi. Muhkea ihminen välttää matalat penkit, erityisesti säkkituolit. Jos ongelmakohta on huono iho, hämyisä valaistus on hyvä vaihtoehto. Ujo ihminen ja hiljainen ääni jäävät meluisissa tiloissa helposti vaille huomiota. Vastaavasti kun tietää omat vahvuutensa, pitää valita tila, jossa ne loistavat kirkkaimmin.


4) Älä mene epämukavuusalueelle

Kun haluaa huomiota, pitää olla rento ja silloin uusia tilanteita on hyvä välttää. Valitessaan paikan, jossa viihtyy, rentous näkyy päällepäin. Kun ympärillä on tuttuja ihmisiä, voi antaa persoonansa loistaa. Tutuissa tilanteissa tietää, miten toimitaan, eikä tarvitse jännittää. Silloin voi keskittyä olennaiseen: hymyilemiseen, nauramiseen, rupatteluun, flirttailuun, luonnolliseen loistamiseen.

5) Kiinnitä huomio

Pukeudu niin, että hyvät puolesi korostuvat ja valitse riittävän huomiota herättävät vaatteet. Mustiin telttoihin kätkeytyminen ei ainakaan auta herättämään huomiota. Käytä asusteita ja koruja, jotka vangitsevat katseen. Käytä vähän tavallista enemmän aikaa peilin edessä puunaten ja hymyillen itsellesi. Kävele ryhdikkäästi, nosta katse ylös, hymyile riittävästi. (Varo kuitenkin joulukuusi-efektiä ja liiallisuuksia. Usein vähäinenkin riittää, kun se vähäinen on oikeanlaista.)

6) Kaveri, anna tasoitusta

Jos tiedät olevasi kaunis/komea ja valovoimainen, tiedät myös, että saat paljon huomiota. Anna siis huomiota vaille jäävälle kaverille tasoitusta. Pukeudu välillä vähemmän huomiota herättävästi ja anna toisen loistaa. Seurueessa anna tilaa, olemalla välillä vaiti. Tue keskusteluissa, älä ainakaan nolaa ja lyttää toista. Kiinnitä huomiota kaverisi hyviin puoliin ja vedä keskustelua urille, joissa tiedät kaverisi olevan hyvä. Ole välillä yksinkertaisesti sivummassa, kun ystävä juttelee ihmisille, joista on kiinnostunut.

7) Käytä toisen vetovoima hyväksesi


Ei ole pelkästään huono asia, että seurassa on magneetinomaisia ihmisiä. Kun yksi vetää puoleensa toisia, tulee itsekin jutelleeksi uusien ihmisten kanssa. Vaikka kaikki olisivat alkujaan tulleet seuraan sen valovoimaisen takia, eivät kaikki hänestä kuitenkaan loppujen lopuksi viehäty. Kun itsevarmuudella tuo koko oman ihanuutensa esiin, havaitsevat toisetkin aiemmin sivuun jääneen ja tilanne saattaa muuttua ihan toiseksi.

On tietysti muutama ekstrapointti: Voi valita seuraansa vain toisia huomiota vaille jääviä ja painia kevyemmässä seurassa. Voi tehdä ystävälle kasapäin hyvää ruokaa ja toivoa hänen lihovan. Tai voi yksinkertaisesti perustaa salanimellä muotiblogin, koukuttaa ystävänsä siihen ja alkaa sitten salakavalasti väittää muodiksi mitä järkyttävämpiä karmeuksia. Mutta kaiken paras on kuitenkin vain uskoa itseensä ja kertoa ystävälle rehellisesti, että haluaisi myös tulla huomatuksi. Silloin on suurin todennäköisyys, että kaikki voittavat.

Huomataanko sinut?

3 kommenttia:

 1. Kyllä mä myönnän auliisti tuntevani itseni välillä perävaunuksi, Majava-merkkiseksi. Onneksi mä voin ystävieni kanssa asiasta puhua.

  Mitään lisättävää mulla ei tuohon listaan ole.

  VastaaPoista
 2. Mulla on tuon ensimmäisen kohdan ongelma. Siis ongelma on siinä, että käyn ulkona enemmän vastakkaisen sukupuolen edustajien kanssa. Siis ihan ystävieni kanssa. Ja sitten olisi kiva, jos joskus saisi uusia tuttavuuksia ja juttuseuraa muualtakin, mutta niin se vain on että ei 'pariskunnan' -näköisille tyypeille tulla juttelemaan.


  Kuten, eräs miespuolinen ystäväni sanoi: "Senkö takia olen sinkku, kun käyn aina vaan ulkona tyttöjen kanssa."

  VastaaPoista
 3. Nanna, ratkaisu piilee siinä, että vastakkaista sukupuolta pitää olla mukana useampi kuin yksi. Aina on muutenkin hyvä, jos lukumäärä on pariton. Vaikkei se varmasti helppoa ole lähestyä kahden pojan seurassa olevaa tyttöä. Mutta todennäköisempää kuin pariskunnan näköistä paria kuitenkin. :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails