perjantai 18. maaliskuuta 2011

Ystävänä esine?

Lueskelin Sinfestiä aikani kuluksi ja törmäsin sarjakuvastrippiin, jonka tarjoilen teille ihan kohta. Sarjakuvat lähellä sydäntäni ovat ja tämä oli erityisesti, yhdistyihän siinä hellyyteni koiriin ja ystäviin. Sen innoittamana kysyinkin välittömästi, mitä esinettä rakkaat kuulijani pitävät ystävinään: mitkä esineet ovat tärkeitä, ihania ja hädän hetkellä läsnä? Vastausta sain kahta sorttia, mutta ennen kuin paneudun niihin, tässä se sarjakuva.


Kuten sanottua, vastauksia tuli kahta lajia: laji yksi oli puhelin, laji kaksi oli mp3-soitin/iPod. Kun sitten itsekseni pohdiskelin kyselyni tulosta, tajusin hämmentävän seikan: kumpikin on sidoksissa ihmisiin. Luurin päässä on aina toinen ihminen, joka hädän hetkellä auttaa. Mp3-soittimen tai iPodin piuhoja pitkin kuuloelimemme tavoittaa laulajan ääni, ihmisten tekemä musiikki. Eli esineellistä ystävyyttä etsiessänikin, tulin kuitenkin mutkan kautta takaisin ihmisiin. Niin tärkeitä ihmiset meille ovat.

Kukaan ei siis vastannut tyynyä, nallea, kalenteria tai kirjaa, jotka minulle tulivat ensimmäisenä mieleen. Mutta voisiko esine toimia ystävänä? Mitä mieltä sinä olet?

7 kommenttia:

 1. Kännykkä on ystävä, varsinkin tällainen nykyaikainen smartphone, jossa soittaminen ja tekstarit ovat vain yksi ominaisuus muiden joukossa. Jos samassa laitteessa on puhelimen lisäksi nettiselain, sähköposti, kello, kalenteri, laskin, kompassi, sanelin, muistikirja, tv, radio, musiikki- ja videosoitin, tietokoneen kauko-ohjain, kitaranviritin, taskuobservatorio, usb-tikku, verkkopankki, sanoma- ja aikakauslehdet, aikataulut, kirjat ja melkein kaikki muu paitsi keittiöallas, niin valinta on aika helppo.

  Mutta mikään esine, edes robotti ei ikinä korvaa oikeaa ystävää. Paitsi, jos siihen asennetaan tunnesiru.

  VastaaPoista
 2. No ainakin mä sanon melkein joka ilta mun petille "Oon niin kaivannut sua, ai lav juu!" ;-) ja sitten vietämme yhdessä muutaman hyvän tunnin!

  VastaaPoista
 3. Zepa, pitäisköhän munkin kertoa mun sängylle useammin, kuinka sitä olenkaan kaivannut?

  VastaaPoista
 4. Olisin itse vastannut, että Nuusku on ystävä. Tuo ruskea, kulahtanut pieni koira, joka tykkää kahvista. Se on ollut mun parasystävä siitä saakka, kun se eräs joulu kuoriutui paketista. Ja ennen kännykkää, tai ipodia, mitä en edes omista, olisi mulla tullut läppäri, jonka olen nimennyt Kimbleksi.

  Ja oikein väsyneenä sänky ja peitto on ne tärkeimmät <3

  VastaaPoista
 5. maikkiainen, se on jännä miten joku esine vaan tulee tärkeäksi. Mulle Kaarlo, eli ensimmäinen oma läppärini oli tärkeä myös, vaikka se oli maailman hitain ja rumin. Tai ehkä nimenomaan juuri siksi. :)

  VastaaPoista
 6. Näin urheiluhulluna, minun esileellinen paras ystävä on sykemittari. Tähän ystävään voi tulla niin riippuvaiseksi, että lenkille lähteminen ei onnistu ilman sitä :D

  VastaaPoista
 7. Se on vähän niinku informatiivinen lenkkikaveri, vai mitä, anonyymi? :D

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails