perjantai 13. toukokuuta 2011

Mistä tietää onko toinen on varattu?

Yritin saada käsillä olevaan pulmaan ratkaisua kanssaeläjiltä, mutta vastaus oli ykskantaan täsmälleen sama: KYSY! Jos haluat tietää, onko toinen varattu, kysy. Tai unohda koko kysymys ja luota siihen, että asia käy ilmi ennemmin tai myöhemmin itsestään. Mutta minä tiedän, että joskus vaan haluaisi tietää kysymättä. Sitä varten olen havainnut muutamia juttuja, jotka auttavat.

1) Tarkista sormus

Ilmeinen kohta on tietenkin kihla- tai vihkisormus. Sormus on totta kai helppo, koska sen näkee heti. Ellei ole talvi ja hanskat kädessä, kuten itse harmittelin eräänä talvena. Muista tsekata molemmat nimettömät, sillä ortodoksinen vihkisormus on oikeassa kädessä. Sormus ei kuitenkaan välttämättä ole varma varauksen merkki (esimerkiksi leskeys tai puolihuolimaton sormusten käyttö), joten katso myös muut kohdat.

2) Tsekkaa Facebook-status

Internetin ihmekaupasta voi asiaa tiedustella myös. Loogisin on toki Facebookin status, mutta muistakin internetin linkeistä saattaa päästä jyvälle. Muuten en stalkkaamista suosi (kerron teille joku toinen kerta miksi), mutta tässä tapauksessa pienestä googletuksesta ei liene haittaa.3) Tarkkaile puhelinkäyttäytymistä


Jos toinen lopettaa puhelun ”joo, mäkin rakastan sua”, niin kai siitä nyt pöhkömpikin tajuaa, mistä on kyse. Pitäen mielessä kuitenkin, että myös ystäviä, lapsia ja koiria rakastetaan, vaikka koira tuskin puhelimella soittelee. Olen myös useaan otteeseen huomannut, että ihmisten äänensävy muuttuu selvästi, kun puhelimen päässä on oma rakas. Tämä pätee useisiin, muttei tietenkään kaikkiin.

4) Kuuntele tarkasti

Aina soisi ihmisten kuuntelevan toisiaan tarkasti. Mutta kun siviilisäätyä kartoittaa, on hyvästä korvasta apua. Puheeseen lipsahtaa helposti (tai tarkoituksella) me-viite. ”Käytiin tuossa pääsiäisenä Porissa.” ”Ai, kenes kanssa kävit?” ”Poikaystävän.” Eikä tarvitse enää arvailla.

5) Arvioi käytöstä

Tästä saan kyllä piiskaa, mutta sanon ääneen silti. Tiettyjä viitteitä voi käytöksestäkin päätellä: jos toinen flirttailee avoimesti kaiken kanssa mikä liikkuu, käy ulkona usein ja paljon, ei tunnu olevan sidottu mihinkään tai kehenkään ja puhuu suunnitelmistaan yksikössä, on hän todennäköisemmin sinkku kuin parisuhteessa. Paino sanalla todennäköisemmin.

Näistä minä liikkeelle lähtisin. Olen silti samaa mieltä muiden kanssa siitä, että paras keino on vaan kysyä. Joko kysyä siviilisäätyä tai vaan kysyä toista kahville huolimatta siitä, mikä status on. Kyllä se sitten selviää, kun tarvetta on. Statuksen selväksi tekemistä pohdittiinkin jo aiemmin.

Mistä sinä tiedät, olenko minä varattu?

2 kommenttia:

  1. Hyviä neuvoja jälleen kerran! Etenkin 3 ja 4. Tarkkaan kuunteleminen on haastellista, mutta sitä voi treenata.

    VastaaPoista
  2. Kiitos, Annina. :) Kuuntelu on tosiaan täysin harjoiteltavissa. Ja siihen auttaa myös tietoinen läsnäolo, eikös?

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails