keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Kymmenviikkoinen kesä

Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että koululaisen kesä on kymmenen viikkoa pitkä? Kymmenen! Vaikka esimerkiksi me opiskelijarentut saamme jatkaa kesälomaamme elokuun loppuun asti, kyllä ilmassa alkaa olla jo selvää kesän lopun tuntua, kun koulureppuja aletaan mainostaa lehdissä. Ei sitä turhaan sanota, että Suomen kesä on lyhyt, vaikkakin vähäluminen.

No tämän ei nyt ole tarkoitus millään tavalla masentaa ketään. Tämän tiedon on määrä toimia samanlaisena herätteenä kuin se oli minulle ja asiasta kertoneelle työkaverillenikin. Kesä on NYT! Just juurikin nyt eikä melkein kohta huomenna.


Olen sivukorvalla kuullut monien käyttävän seuraavanlaista lausetta: ”hei pitäs joskus tässä kesän aikana nähdä ja tehdä sitä tai tätä”. Ehdotankin seuraavaa. Älkää tuudittautuko petolliseen ”vielä on kesää jäljellä” –rallatteluun, vaan ottakaa silmä käteen. Kesä on nyt, joten sitä jotain kesän aikana tehtävää juttua olisi parempi tehdä jo huomenna, ellei tänään.

Älä siis lykkää sen varjolla, että ehtiihän tässä. Kuten tuossa kevään korvalla muistuttelin, tämä hetki tässä ja nyt unohtuu liian usein, vaikka juuri nyt saattaisi olla aivan erinomainen hetki mennä syömään jäätelöä.

Hmm… pitäisiköhän mennä syömään jäätelöä?

2 kommenttia:

  1. Huomenna (17.6.2011) on Turussa, Kupittaan puistossa trikkaussessarit (ja tarviiko mainita, että samalla yleiset puistorötväilyt). Kesästä voi siis nauttia täysin rinnoin huomenna ainakin kauniissa Suomen Turussa. Alkaa kello 15 (noin), loppuu ehkä klo 18.

    Ja niille jotka ei hoksannu, niin tämä oli yleinen kutsu.

    Nyt, eikä joskus tässä, on muutenkin yksi sellainen elämisen perusehto, joka muuten melko helposti unohtuu.

    VastaaPoista
  2. Noniin! Siis kaikki, jotka tänään Suomen Turus pyörivät, menkäähään rötväilemään Kupittaan puistoon ja nauttimaan tässä hetkessä olevasta kesästä!

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails