keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Mitä tulee ennen seksiä?

Koska seksi ja sen tärkeys on herättänyt vilkasta keskustelua pari viime päivää, pysykäämme aiheen parissa vielä hetki. Haluaisin katsoa aihetta toisesta kulmasta. Kulmasta, joka nykyaikana tuntuu unohtuneen.

Meitä ympäröivä visuaalinen maailma (mainokset, elokuvat, teatteri, lehdet ja kulttuuri ylipäänsä) ensisijaistaa seksin. Seksi myy, seksi kiehtoo, seksi vangitsee. Siitä on tullut itse tarkoitus, se ensisijainen päämäärä, jotain ilmiömäisen itsestään selvää.

Ei tarvitse kuin piipahtaa yhdessä öisessä kerhossa havaitakseen, mikä lihamarkkina maailmassa vallitsee. Mutta onko se sitten ihme, ettei huvita tai tee mieli, kun meno on sitä mitä on? Itsensä liialliseen humalaan juoneet nuoret ihmiset hoippuvat heti liian lähelle ja sönköttävät, että "pannaaks menee... vai... mennäänks... panee!?"

Missä vaiheessa kaikki muu ennen seksiä lakkasi olemasta tärkeää?

Kuva: Bhumika Bhatia
Pelkästään katseen merkitys on olennainen. Katse on kaksisuuntainen voima, kun näkee ja tulee nähdyksi. Katse herättää mielenkiinnon ja tekee uteliaaksi. Silmäpeli on joskus viettelyn jännittävin vaihe, kun toinen on vielä vieras, mutta kiinnostava. Katse on magneettinen, siitä on vaikea kääntyä pois.

Flirttailevat sanat, ohimennen keskustelun sekaan piilotetut kohteliaisuudet kutittavat muutakin kuin itsetuntoa. Kun keskustelun lomassa ohimennen koskettaa toisen käsivartta, vyöryvät sähköimpulssit läpi kehon. Toiseen tutustuminen sanoin ja kosketuksin sytyttää kipinän, ajatuksen, toiveen, halun.

Puhumattakaan tanssimisesta! Tanssiminen on fyysistä ja sähköistä. Tanssimalla kontaktin ottaminen toisen kehoon, vaikkei se johtaisi pidemmällekään, voi olla suunnattoman eroottista. Tanssien mittaillaan askelten ja vartaloiden yhteensopivuutta, etsitään oikeanlaista rytmiä.

Ensisuudelma saa parhaimmillaan koko elimistön heittämään volttia. 

Hidas ja varovainen tutustuminen toisen kehoon voi joillekin olla ainoa tapa päästää ihminen lähelleen. Missä vaiheessa lakkasimme nauttimasta niistä tutkimusretkistä, jotka edeltävät seksiä?

Viettelyn merkitys on suuri. Voisimme aloittaa siitä, että ylipäätään katsoisimme toisiamme silmiin. Vai mitä luulet?

14 kommenttia:

 1. Tämä oli miusta tosi tärkeä ja hyvä teksti! Itsekin olen 21, enkä ole koskaan seurustellut (valinta ei ole ollut mitenkään tietoinen, mutta piireissä pyörimättömänä, pyöreähkönä ja muiden mielestä outona ja isottelevana tunnettu tyttö ei ole ketään houkuttanut. Tähän päivään asti). Jotenkin siis nämä asiat jännittävät ja pelottavatkin hieman, kun voin nyt sanoa että ehkä olen löytänyt itselleni sen miehen, ja jonka kanssa aletaan olemaan yhessä virallisesti syksymmällä. Ehkä, ehkei, mutta silti sitä aina miettii ja pohdiskelee näitä asioita. Jokapäiväisiä kun ovat tosiaan (kiitos media sun muut) niin eihän niistä paineista, ajatuksista ja häpeästä pääse eroon.

  Siun blogi on muutenkin tosi kiva, toivon että jatkat sen kirjoittamista mahdollisimman pitkään, riippuen tietty resursseista ja omasta jaksamisestasi. :) Mutta toivottavasti et kyllästy aivan hetipuoliin! Oikein ihanaa kesän jatkoa ja syksyn odotusta siulle, oot ihana! <3 :)

  VastaaPoista
 2. Epe, tuhat kiitosta näin keskiviikkopäivään! Toivottavasti sinäkään et kyllästy minuun aivan hetipuoliin! ;) Kyllä ainakin vielä on vakaa aikomus jatkaa tätä niin kauan kuin tästä tykätään. :)

  Ja juu, paineita on. Seksi voi olla oikeasti vähän pelottavakin juttu kokemattomalle (erityisesti tytölle) ja jos siihen pitää rynnätä suin päin ilman minkäänlaista lämmittelyä... noh.. vähän niin kuin yrittäisi juosta maratonin kylmiltään. Helpottaa, kun sitä tutustumista tehdään vaiheittain ja lämmitellään ja tutkitaan ja annetaan tuntemuksille tilaa. Ja kivaakin se on niin!

  Sen sijaan, että pitäisi hävettää tai ahdistaaa, pitäisi olla mukavaa ja jännää. Medialta on vaikea sulkea silmiään, mutta aina voi onneksi ajatella, että se on vaan esitystä. Se, mitä kahden ihmisen välillä tapahtuu, on aina kahden ihmisen välistä ja sellaisenaan jo erilaista. :)

  Ihana kuulla, että potentiaalinen mies on olemassa. Toivon kaikkea hyvää! Toivottavasti saat nauttia, eikä tarvitse stressata. :)

  VastaaPoista
 3. Viettely on kyllä hieno asia. Kieltämättä se jännitys mikä syntyy siitä kun kiertelee ja kaartelee viettelyksen kohdetta ja varsinkin kun tulee itsekin kaarrelluksi, on melkoisen miellyttävä. Myöskin vaikka sattuisikin seurustelemaan, niin joskus pieni viaton flirtti on melkoista hupia.

  -Julius

  VastaaPoista
 4. Hei rakas,

  "Seksi myy ja media on sitä pullollaan" on yleinen näkemys. En mene kieltämään, etteikö väite pitäisi paikkaansa. Kuitenkin pohdin tässä pienessä päässäni ahdistaako mieltäni enemmän median seksikkyys, vai se miten paljon ihmiset toitottavan median olevan seksiä pullollaan.

  Onko siveydessäni jokin vinossa voi rakas Alluni, kun en tunne suurta paloa barrikadeille mediaa vastaan?.. ennemmin seksin paljoudessa toitottamisen voisi lopettaa, jolloin olisi yksi torvi vähemmän orkesterissa.

  D.

  VastaaPoista
 5. ...niin, ohitin tosiaan kokonaan aiheesi. Anteeksi.

  VastaaPoista
 6. Julius, hieno asia on, yhtä mieltä olen.

  Parahin D, minua itseänikin ahdistaa toitottaa sitä, kuinka media on seksiä pullollaan. Kun sen tiedän, ettei se toitottamisestani muuksi muutu. Siveydessäsi ei liene vikaa, hurmaava D, en minäkään varsinaisesti Don Quijotea aio leikkiä. Mutta sitä mieltä olen, etten voi kiertää aihetta, jos yritän aiheesta puhua.

  Toivon olevani kuitenkin sen verran erilainen torvi, että pelkän töräyttelyn sijaan yritän myös esittää vaihtoehtoisia näkökulmia / lähestymistapoja aiheeseen.

  Ehkä onnistun, ehkä en. Eikä se aiheen ohitse meneminen haitannut lainkaan.

  Allusi.

  VastaaPoista
 7. Rakas Aliisa,

  hyvä kirjoitus taas kerran!

  Mutta mitä tehdä kun media ahdistaa? Jos ei pysty enää televisiota aukaisemaan, kun silkkisääret vilisevät joka mainoksessa, ei selaamaan Ellosin kuvastoa (sama juttu), ja radiossakin puhutaan jatkuvasti seksin tärkeydestä.. Joskus tuntuu ettei parikymppisen ihmisen elämässä kuuluisi muuta ollakaan kuin seksiä ja jollei sitä ole, niin sitten kuuluu ahdistaa ja massiivisesti. No, kai jonkinlainen media-allergia voidaan kohta virallisesti diagnosoida. Kiitos Aliisa ja anteeksi aiheesta poikkeaminen!

  VastaaPoista
 8. Mitäkö voi tehdä? Sulkea television.

  -Antti

  VastaaPoista
 9. Rakas Amber, siinä mielessä yhdyn Anttiin, että television voi sulkea. Radion voi kääntää Yle ykköselle ja lehdistä valita Suomen kuvalehden. Onhan se tietty vähän ikävää, että on ajauduttu siihen, että pitää sulkea se televisio päästäkseen ähkyä karkuun.

  Toinen vaihtoehto on kasvattaa kovempi nahka, päättää, ettei kiinnosta enkä välitä. Arvostaa nais- ja mieskauneutta kun sitä meille esitellään mutta samalla muistaa, että ne ovat kuvia, pelkkiä kuvia.

  Seksi on toki tärkeää, muttei se ole silti maailman ainoa tärkeä juttu. Ne, jotka eivät saa tai eivät halua, ja joita ei silti ahdista tai ahdistaa vain vähän, eivät pidä itsestään meteliä. Mutta kyllä niitäkin on. :)

  Kyllä aiheesta saa aina poiketa! Ja kiitos palautteesta. Toivottavasti media-allergia helpottaa. Kokeile vaihtoehtoisia tuotteita tai siedätyshoitoa!

  VastaaPoista
 10. No Seksistä ei välttyä edes kännykän kauttakaan, esimerkiksi mulla ehkä nyt vähänkin vajakki ystävä tekstaa kaiken aikaa aamusta alkaen "oletko saanut" viestin. en tiedä miksi ystäväni on ylipäänsä tälläinen tapaus, muutenkin monimutkaista selittää mutta kuitenkin seksi pyörii sen ympärillä ja kyseinen henkilö ei todellakaan ole kauneimmasta päästä.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi, no sehän virkistävää. :D Ehkä sun pitää joskus alkaa pommittaa sitä heti aamusta kysellen vaikka, että "ootko pessy hampaat"..?

  VastaaPoista
 12. Aliisa, olet henkisen kauneuden ylijumalatar, ihmiskunnan ainoa toivo, harvinaislaatuinen puhtaan hyvyyden pilkahdus tässä muuten niin synkässä internet-maailmassa. Ja tämä ei ole pelkästään parodinen esitys totaalisen epäonnistuneesta yrityksestä flirttailla, vaan myös aito mielipiteeni.

  Mutta yllätän kaikki kirjoittamalla itse alkuperäistekstiin liittyvää tekstiä: Tiedätkö, kuinka vaikeaa näin miehenä on tunnustaa että olet täysin oikeassa kirjoituksessasi. Kun sanon "näin miehenä", en tarkoita sinänsä itseäni, vaan yleensä miessukupuolta. Maailma on täynnä näitä miesmyyttejä, jotka julistavat "miesten haluavan vain seksiä", kuinka "miehillä on vain yksi erogeeninen alue" ja kuinka kaikki romantiikka, läheisyys, auringonlaskun katseleminen rantakalliolla käsi kädessä istuen, on vain vastentahtoista teatteria, joka miehen on kärsittävä päästäkseen "itse asiaan". Lopulta jopa itse seksissä kaikki esileikki on kuulemma miesten mielestä ainoastaan vastenmielinen ajanhukka ennen sitä kolmiminuuttista rytmistä penetraatiota. Jonka jälkeen sitten voikin heti jo kipaista jääkaapille ja takaisin televison ääreen koska toinen puoliaika on kohta alkamassa.

  Ja on hämmentävää, kuinka hirveän usea mies tuntuu oikeasti uskovan kaiken tämän. Ja naisetkin. Ja kun ne uskovat tähän kaikkeen, vastoin arkikokemusta, vastoin tieteellistä tietoa, vastoin tervettä järkeä -- siitä tulee yhtäkkiä totta. Ja sitten sekä miehet että naiset jäävät ilman läheisyyttä, kosketuksia, auringonlaskuja ja salaisia syrjäsilmävilkaisuja ihastuksen kohteeseensa päin.

  Ja siksi haluan, näin miehenä, huutaa, täysillä ja isoilla kirjaimilla: OLET TÄYSIN OIKEASSA!!! SILMIIN KATSOMINEN JA KÄMMENSELKÄÄ SALAA KOSKETTAMINEN ON SUHTEEN ALUSSA PARASTA MITÄ ON!!!!! Ja jos siihen seksiin oikaisee liian pian, on vaarassa menettää tämän kaiken. Vaikka onhan rakastetun silmät maailman kaunein ja huumaavin sielun peili toki seksin jälkeenkin, ja aikana.

  Aliisa, jatka samaan malliin. Maailma olisi paljon ankeampi paikka ilman blogiasi. Seksistä voin luopua milloin vain, mutta blogistasi en ikinä.

  VastaaPoista
 13. Seksi on ihanaa! Antaa lasten leikkiä legoilla ja barbeilla, leikitään me aikuiset ihanilla upeilla vartaloillamme, annetaan niiden yhdessä täydentää toisiaan ja nautitaan sen aikaansaamasta euforisesta tunteesta :)

  - unohtamatta flirttailua, koskettelua tai toisen hajuveden tuoksua! Mitä enemmän käytetään aikaa kiusoitteluun, viettelyyn ja esileikkeihin, sitä paremmalta loppuhuipennus tuntuu!

  -Nautiskelija

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails