maanantai 26. syyskuuta 2011

Seurassa: älä kajoa mahaan

Kun kohdattiin kyyneleitä, kehoitin olemaan koskematta mihinkään kylkiluita alemmas. Tähän on syynsä, kuten kutiaminen tai yleinen mukavuusaste. Mitä tulee mahaan, siihen koskeminen ilman toisen lupaa ei ikinä ole hyvä idea.

Maha on herkkää aluetta, suojelemme sitä vaistomaisesti. Kädet puuskassa on puolustusmekanismi, joka samalla tekee ihmisestä vaikeammin lähestyttävän. Vaistomainen liike on kuitenkin hyvin perusteltu: mahan seudulla sijaitsee valtaosa elintärkeistä elimistämme ilman kunnollista luiden suojaa.

Monille maha on herkkä alue myös siksi, ettemme ole tyytyväisiä omaan kehoomme. Joko sitä mahaa on liikaa tai liian vähän, tai sitten se on vain väärässä kohdassa tai väärän muotoinen. Vaikkei sitä häpeäisikään, se on silti usein kohta, johon emme halua huomiota.

Lisäksi, mainitsinko jo sen kutiamisen?

Kuva: atomicpuppy68

Olipa nainen raskaana tai ei, vatsanseudun taputtelu ja mahalle lässyttäminen ovat äärimmäisen huonoja liikkeitä. Osa kokee oman henkilökohtaisen tilan rikkomisen suoranaisena loukkauksena. Toiset saavat slaagin, kun joku yrittää tulla liian lähelle.

Varsinkin seurassa, kun toisen reaktioa ei voi tietää, ei mahaan yksinkertaisesti kannata koskea. Piste. Todennäköisyys sille, että toinen reagoi huonosti ja tilanne menee tilttiin, on vain liian suuri.


Minun mahaani ei saa kajota, parhaan ystäväni mahaan kajoaminen on hengenvaarallista. Miten on sinun mahasi laita?

3 kommenttia:

 1. Varsinkin silloin, jos nainen nimenomaan ei ole raskaana, mahalle lässyttäminen on huonoin peliliike ikinä. :D

  En kyllä ylipäätään ymmärrä, miksi kukaan kenenkään mahaa alkaa hiplailla, ellei ole "valtuuksia" hiplailla muualtakaan.

  VastaaPoista
 2. No nyt olen taas astetta viisaampi - vastedes tartun aina mahan sijasta suoraan tisseihin (paitsi jos ne roikkuvat kylkiluiden alapuolella, tietty). ;P

  Ja ihan vakavissaan: jos haluaa helliä toisen mahaa, on se parasta tehdä sisäkautta, vaikkapa herkullisen aterian välityksellä.

  -Mankinen

  VastaaPoista
 3. ultrix, hyvä määritelmä tuo "valtuudet hiplailla", eli jos on valtudet hiplailla, kyllä se mahakin silloin on varmaan ihan ok. Mutta jos et menisi hiplailemaan tissejä (MANKINEN!, niin et sitten varmaan sitä maahaakaan.

  Mankinen, pidän tuosta mahan sisäkautta hellimisen ajatuksesta kovasti!

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails