perjantai 28. tammikuuta 2011

Mistä löytää kavereita, osa 8

Olemme viikon pohdiskelleet lukijan pulmia ja tänään käännytään jo yleisempiin kysymyksiin AJ:tä kuitenkaan unohtamatta. AJ:n pitäisi löytää uusia kavereita, kun paras ystävä on kainaloitunut, eikä häntä enää näy eikä kuulu. Vanhat kaveritkaan eivät ole ratkaisu tilanteeseen, sillä heidän kanssaan AJ on ajautunut erilleen ja ajan viettäminen on lähinnä raskasta ja turhauttavaa. Mitä siis voi tehdä, kun ujona ja hitaasti lämpenevänä kavereiden löytämisen taito tuntuu olevan hukassa?

Aiemmin ratkaisua kyseiseen pulmaan olemme hakeneet harrastuskavereista, tilanteista, baareista ja koiran kanssa hengailemisesta. Olemme myös keskustelleet siitä, kuinka voi alkaa hankkiutua eroon ihmispelosta ja harjoitella vieraiden lähestymistä. (Erityisesti Hannan ehdotus, että kannattaa harjoitella asiakaspalvelijoiden kanssa, esimerkiksi kaupassa käydessään, oli erinomaisen hyvä!). Olemme myös hakeneet ratkaisua siihen, kuinka saadaan muut lähestymään itseään.


Jos kuitenkin aktiivisesti pitäisi lähteä etsimään uusia kavereita on tämänkertainen ehdotukseni liittyä järjestöön. Kysyin Facebookissa ja Twitterissä, ovatko ihmiset aloittaneet harrastuksia löytääkseen kavereita ja vastauksia tuli laidasta laitaan. Yksi kertoi aloittaneensa harrastuksia päästäkseen lähemmäs tyttöjä. Toinen kertoi aloittaneensa harrastuksen ja saaneensa kavereita kaupan päälle. Mutta kaikkiaan selväksi tuli, että harrastukset ja järjestöt ovat erinomainen tapa saada kavereita.

Järjestöllä en tarkoita mitään lahkoa, jossa palvotaan puolikasta pässin päätä. Tarkoitan jotakin omiin mielenkiinnon kohteisiin liittyvää ihmisten yhteenliittymää. Esimerkiksi jos soittaa jotain soitinta, voisi yrittää liittyä orkesteriin tai bändiin tai muuhun soittajien kokoontumaan. Jos harrastaa jotain urheilua, löytyy varmasti joka lajille oma järjestönsä, joka järjestää tapahtumia, joihin kannattaa mennä. Jo ammattiliitoilla on sekä nuorille että vanhemmille erilaisia tapahtumia. Samoin eri opinahjot tarjoavat vaikka minkälaisia (aine)järjestöjä, joihin voi osallista ja josta löytyy ihmisiä, joihin tutustua. Lähimpänä sellainen saattaa olla vaikka oman talon asukastoimikunta. Google auttaa.

Mukaan menemällä pääsee ensin kauempaa tutkailemaan ihmisiä, joilla jo järjestään on jotain yhteistä. Siitä on sitten helppo lähteä lähestymään ja tutustumaan, kun maaperä on tuttu ja yhteinen. Haluaisin kuulla lisää kertomuksia ja kommentteja siitä, miten järjestöjen kautta kavereita on löytynyt!

4 kommenttia:

 1. Pakko hehkuttaa, että tutustuin lauantaina junassa sattumalta yhteen samassa hytissä Helsinkiin töihin matkustaneeseen VR:n konduktööriin. Ei tarvinnut kuin heittää "työvuoro ohi vai", johon vastaus "ei kun vasta alkamassa, kunhan päästään Helsinkiin asti", josta alkoi puolitoista tuntia rönsyillyt, mutta silti perilletulon takia kesken jäänyt keskustelu, jonka kuluessa kävi mm. ilmi, että karvaa vaille viisikymppinen tyyppi on ollut vasta pari vuotta VR:llä, mutta on ihan junamies henkeen ja vereen ja kertoi järjestävänsä ensi kesänä vielä viisikymppisensä lättähatun kyydissä Keski-Suomessa Nykäsbyn ja Spankhillin välillä, ja että sinne saa tulla mukaan kyytiin. Ummet ja lammet tuli juteltua kaikennäköistä aiheeseen liittyvää ja vähän sen ulkopuolelta ja konnari lupasi lahjoittaa vielä jonkun käytöstä poistuneen VR:n virkapuvun, kuinka mielettömän siistiä?!

  Tämä tapaus kyllä muistutti, että samanhenkisiin ihmisiin saattaa tutustua hyvin ennalta-arvaamattomissakin tilanteissa, ei pelkästään itseä kiinnostavan harrastuksen tai järjestön toiminnassa! Sinänsä toki todennäköisyys toiseen raidekaheliin törmäämiseen on junassa ja VR:n virkapuvussa suurempi kuin keskimäärin, mutta silti!

  Edelleen oon sitä mieltä, että harrastuksiin ei kannata mennä pelkästään sen takia, että haluaa tutustua uusiin ihmisiin. Luontevampaa on, jos se tulee ikään kuin sivutuotteena – edelleenkin tunnen vuosien takaa ihmisiä, joihin tutustuin isoskoulutuksessa ja Tampereen seudun ravitsemusliikkeet ovat tulleet vähän liiankin tutuiksi viime aikoina palaveeratessa Ratikkaryhmä-aktivistien kanssa, joita aikaisemmin tiesi lähinnä interwebitse nimeltä.

  Jos haluaa tutustua jonkinlaisiin tiettyihin tyyppeihin, kuten vaikka poliitikoihin, kannattaa ruveta itse omia arvoja lähinnä olevan puolueen aktivistiksi ja hups, yhtäkkiä saatat löytää itsesi kansanedustajan olohuoneesta! :D

  VastaaPoista
 2. ultrix, hyvä esimerkki siitä, miten tilanteesta voi löytää ihmisen, kun on vaan tilanteelle altis, avoin ja vastaanottavainen. Kiva juttu kaikin puolin.

  Sen sijaan olen eri mieltä siitä, kannattaako harrastuksiin mennä pelkästään sen takia, että haluaa tutustua uusiin ihmisiin. Minun mielestäni kannattaa mennä. Uusien ihmisten tapaaminen on ihan yhtä validi motivoija kuin mikä tahansa muukin. Ei tietenkään kannata mennä mihin tahansa harrastukseen, mutta kaikilla meillä jonkinlaisia harrastuksellisia mielenkiintoja on. Lisäksi useista vain vähän kiinnostavista harrastuksista tulee superkivoja ja tärkeitä nimenomaan niiden ihmisten vuoksi.

  Ja eikös tuo sinun viimeinen kappaleesi nimenomaan ollut sitä: asian pariin menemistä uusiin ihmisiin tutustuakseen? Harrastus se voi olla politiikkakin.

  VastaaPoista
 3. Niin siis mun pointtini oli se, että jos vaikka jääkiakko ei nappaa yhtään, niin ei välttämättä kannata alkaa harrastaa sitä pelkästään sen takia, että sieltä voi saada kavereita.

  Politiikka on nimenomaan harrastus, vain hyvin harvoille (broilereille) se tulee ammatiksi.

  VastaaPoista
 4. ultrix, no toivottavasti kukaan ei nyt niin hassu ole, että harrastaa jotain epämiellyttävää hommaa senkin uhalla, että sais kavereita. Kyllä noita harrastuksia onneksi on ihan valittavaksi asti.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails