perjantai 1. heinäkuuta 2011

Hyvä tulee hyvän luo

Eilen uimarannalla pitkällisten onnellisuutta käsitelleiden pohdintojen jälkeen tulimme seuraavanlaiseen lopputulokseen: hyvä tulee hyvän luo. Ystävyyden kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että mitä enemmän kylvää niitä ystävyyden tekoja, hymyjä ja pieniä huomaavaisia eleitä ympärilleen, sitä todennäköisemmin ihmisellä on ystäviä ja kavereita.

No onhan se nyt ihan loogista. Kuka haluaa olla hapannaamaisen, ympäristölleen mököttävän riidankylväjän kaveri? Ei kai kukaan halua olla ihmisen kanssa, joka suorastaan huokuu negatiivista asennetta ja energiaa?


Jotkut ovat luonnostaan sellaisia, että auttavat jokaista mummoa ja hymyilevät päivät pääksytysten. Sellaiseksi ei tietenkään tarvitse ruveta ehdoin tahdoin. Riittää, kun suhtautuu asioihin hitusen positiivisemmin, auttaa joskus mummoa tai pappaa ja hymyilee välillä, aina muistaessaan.

Parastahan tässä on se, että hyvästä kehkeytyy hyvänlainen oravanpyörä. Kun on ihana muille, muut ovat ihania itselle ja sitten on taas helpompi itsekin olla ihana muille ja sitä rataa.

Niin että menkää viikonlopun viettoon olemaan hyviä ja ihania!

4 kommenttia:

 1. Yksinkertaista, mutta välillä se unohtuu. Sen sijaan, että on seuraaja ja odottaa mitä muut tekevät, ottaa itse aloitteen ja johtaa tilannetta. Ja tärkeintähän tämä on tehdä ilman vastavuoroisuuden odotusta. Hyviä tekoja tai hymyjä ei voi laskea tai budjetoida. Keskittyy vain antamiseen. Jossain vaiheessa saa varmasti jotain takaisin.

  VastaaPoista
 2. AP, täsmälleen. Hyväksi voi tulla. :)

  VastaaPoista
 3. Olen itse ollut tuota mieltä, ja miettinyt, onko asia tosiaan noin. Minun kokemukseni mukaan tuo ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa. Voisin perustella sitä esimerkiksi tällä: Tiedän erään tytön, joka on todella kiltti ja ottaa kaikki ihmiset huomioon. Hän kutsuu myös ihmisiä kylään luokseen, tai muihin tapahtumiin. Hän on sosiaalinen ja ystävällinen. Kuitenkaan tällä tytöllä ei edes ole kovin paljoa kavereita, hän ei ole kovin pidetty henkilö esimerkiksi tässä yhteisössä, josta itse hänet tunnen.. Kiitos blogista :)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi, uskon tähän vakaasti. Tietysti ongelma on siinä, että hyvyyskin voi mennä yli. Jos epätoivoisesti etsii itselleen kavereita mistä tahansa, saattaa joskus yrittää itsensä kustannuksella. Ja jos yrittää olla kaikkien kaveri, jää helposti yksin siksi, että intensiteettiä on liikaa. Liiallinen hyvyys vaikuttaa ehkä epäaidolta.

  Ehkä tytön pitäisi rentoutua, olla piirun verran itsekkäämpi ja silti sosiaalinen ja kiva. Ehkä se auttaisi? Mitä luulet?

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails