keskiviikko 14. syyskuuta 2011

Miten ystävä jätetään?

Maanantaina keskustelimme siitä, missä tilanteessa ja miksi ystävän joutuu jättämään. Kommenteissa kävi selvästi ilmi, että tilanteet, joissa on itse tullut hylätyksi ovat kipeitä. Merkittävintä oli, että jättäjä oli toiminut huonosti. Vai voiko hyvin jättääkään?

Väitän, että jos nyt ei hyvin, niin ainakin reilummin toisen voi jättää. Kommenttien tapauksissa välit oli pistetty poikki yhtäkkiä, selityksettä. Se ei sitten taatusti ole se reilu tapa. Sattuu todella paljon tulla jätetyksi aivan puskasta, ilman mitään selitystä.

Kuva: rachaelvoorhees

Kun syntyy tunne jättämisen pakosta, eräänlaisesta umpikujasta, on tilannetta harkittava tarkasti. On syytä tehdä itselleen selväksi, mistä syystä toisen on jättämässä ja onko se ehdottoman välttämätöntä. Vain siten voi toisen jättää reilusti.

Olipa syy miten kipeä tahansa, on parempi kertoa se. Muussa tapauksessa jätetylle saattaa jäädä tunne, ettei uskalla luottaa kehenkään tai ettei tule koskaan riittämään kenellekään. Se on melko julma karhunpalvelus entistä ystävää kohtaan.

Miten siis jätetään ystävä reilusti? Kasvotusten ja juttelemalla. Niin toiselle jää mahdollisuus kysyä, että miksi. Ja kun on ensin miettinyt valmiiksi miksi, on selityskin helpompi antaa.

Vai voiko reilusti edes jättää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails