tiistai 25. lokakuuta 2011

Mistä löytää kavereita, osa 12

Tänään etsitään pitkästä aikaa kavereita. Viimeeksi niitä etsittiin nimittäin valmistujaisista ja silloin oli vielä kesä. Tänään kaverinmetsästykseen lähdetään vähän hämmentävään suuntaan, nimittäin ruvetaan pelaamaan Facebook-pelejä.

Pelaten tuhlaa helposti tunnin, kaksi, viisitoista. Omani ja parhaan ystäväni aikarohmu on Scrabble, sitä kun voi ryökälettä pelata Facebookissakin. Scrabblen kyljessä on jännittävä pieni chat, jonka avulla pääsee juttelemaan vastapelurin kanssa.


En olisi koskaan tullut ajateleeksi, että Facebookin pelit voisivat olla kavereiden lähde, mutta sitten istuin vaihteeksi junassa ja salakuuntelin.

"Niin, minä huomasin, että sinä olet mennyt pariutumaan jonku soman brittipojan kanssa..?"
"Joo, niin siinä nyt sitten pääsi käymään."
"Mistä sinä semmoisen oikein löysit?"
"Noh.. *kröh* pelasin Facebookissa sellaista örkkisotapeliä ja siinä ohessa sitten rupesin juttelemaan tämän pojan kanssa ja sitten me juteltiin vähän lisää ja vähän lisää..."
"Sitten te näitte ja siitä se ajatus sitten lähti?"
"Juu, niin siinä kävi."

Tämän keskustelun kuultuani aloin katsoa sitä samaista Scrabblen chattia ihan eri silmin. Kyllä siellä monet rupattelevat, mutta jos ei itse jatka keskustelua liiemmin, se yleensä kuolee. Väitän kuitenkin, että jos vaan jatkaa keskustelua sinnikkäästi, saattaa siitä poikia kaveruus. Tai jopa parisuhde, kuten tytön tapauksessa kävi.

Scrabble on toki vain yksi vaihtoehto monien interaktiivisten pelien joukossa, jonka muassa voi pelitoveriin tutustua rupatellen. Jos joku sattuu tietämään, mikä oli se örkkisotapeli, johon junassa matkustanut tyttö viittasi, voi linkittää kommentteihin. Ja muitakin on. 

Löytäisitkö sinä kaverin pelaamalla pelejä? Mitä muuta peliä voi pelata Facebookissa kuin Scrabblea?

4 kommenttia:

 1. Har-mit-taa. Harmittaa koska olen päättänyt etten koske pitkällä tikullakaan facebook -peleihin ja näin rajaan itseni ulos siitä seurasta sekä mahdollisista uusista kontakteista mitä sitä kautta voisi saada.

  Päätökseni on periaatteellinen enkä aio muuttaa mieltäni. Ikinä. Ainakaan tänään... En ole antanut facebookissa lupaa ainoallekaan sovellukselle heitellä tietojani minnekään tai yhdistää automaattisesti jokapaikkaan. Ja vielä se yksi syy pelaamattomuuteeni: jäisin koukkuun peliin sillä samalla sekunnilla kun klikkaisin pelin puolelle. Lähes pelistä riippumatta.

  Mutta muuten mielestäni verkossa tapahtuvaa tutustumista en pidä yhtään sen kummallisempana tutustumiskeinona kuin kaupan kassajonoa. Ei verkko ole pitkään aikaan ollut enää vain pientä, rajattua käyttäjäryhmää varten, vaan sieltä löytyy elämän eri osa-alueita niin paljon, että suurin osa ihmisistä löytyy varmasti virtuaalisena sieltä jostain. Miksei siis facebookistakin.

  VastaaPoista
 2. Minä olen jutellut vain tuttujen kanssa,siinä toivossa että tutustuisin heihin paremmin. Olen yrittänyt jutella poikien kanssa,mutta ei siitä tulee mitään. Yleensä he alkavat vain härnätä tai ärsyttää tai haukkua. En enää uskalla jutella poikien kanssa,koska pelkään aina että minua aletaan taas ärsyttää. En ole puhunut tuntemattomien kanssa.

  VastaaPoista
 3. Pari kertaa on pelatessa käynyt niinkin, että varsinainen peli ei ole ollut pelikumppanin mielessä alkuunkaan. Chattiin on vaan alkanut ilmestyä "Hi, are you horny?" -tyyppistä läppää, joille olen viitannut kintaalla "Just play or forfit dude."

  VastaaPoista
 4. Junik, no onneksi Facebook-pelit ovat hyvin marginaalinen netissä tutustumisen muoto. :) Esittelen täällä varmasti vielä lukuisia ja taas lukuisia.

  Tytteli, jutteleminen on hyvä ja ehkä jopa välttämätön tutustumisen muoto. Olet vain löytänyt vääränlaisia poikia. Kyllä sieltä tulee vastaan vielä sellaisiakin yksilöitä, jotka eivät ärsytä tai hauku. Varsinkin nuoret pojat eivät aina oikein tiedä, miten suhtautua tyttöön, joka juttelee heille. Joskus on sitten helpompi vaan alkaa härnätä. Ikävä tapa se on, mutta se onneksi vähenee iän myötä.

  Hanna, näitä lieveilmiöitä mahtuu valitettavasti kaikkialle. :/ Onneksi niitä ei ole pakko sietää.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails