torstai 17. maaliskuuta 2011

Ryhmässä viisaus vahvistuu

Olen pohtinut kanssanne paljon sitä, mitä ystävyys on, miksi se on tärkeää, miten ollaan toisten ihmisten kanssa, miten saadaan kavereita ja muita ihmisten välisen toiminnan kysymyksiä. Se on se, mistä koko tässä blogissa on kyse: ihmisistä ihmisten keskellä. Olen enimmäkseen kiinnittänyt huomiota ihmisten läsnäolon tärkeyden mielenterveydellisiin ja hyvinvoinnillisiin puoliin. Mutta ne eivät ole ainoita syitä, miksi toisia ihmisiä tarvitsemme.


Jos, tai oikeastaan kun, eteen tulee pulma, mikä olisi loogisempaa kuin kysyä apua? Paitsi ehkä googlettaa. Mutta Googlekaan ei tietäisi mitään, ellei joku ihminen olisi tiennyt sitä ensin. Kirjoissa ja Internetissä voi olla tietoa pilvin pimein, mutta ellei sitä kukaan lue, siellä se saa myös olla. Vuosituhansien saatossa kertynyt tietotaito on varastoituneena niihin miltei seitsemään miljardiin ihmiseen, jotka hengittävät samassa ilmakehässä kanssamme.

Miksi emme siis verkostoidu enemmän? Kun etsiytyy muiden samoista asioista kiinnostuneiden ihmisten sekaan, saa apua ja tukea toimilleen. Kun etsiytyy erilaisista asioista kiinnostuneiden ihmisten pariin, saa apua varsin toisenlaisista näkökulmista ja osaaminen laajenee. Kaikenlainen osaaminen vahvistuu, kun asioita tehdään yhdessä, toisten virheistä ja onnistumisista oppien. Siinä sivussa saattaa saada muutaman uuden kaverinkin!

Minä liityin hiljattain Bloggaajien huipputiimiin. Se on askel, jonka ottaminen jännittää vähän. Tähän asti olen kirjoittanut blogia, koska se on ollut mukavaa ja (mikä vielä tärkeämpää) koska palautteen perusteella Alaks olee? on ollut tärkeä myös lukijoilleen. Päätin liittyä huipputiimiin, koska asiat, jotka ovat minulle vaikeita, ovat toisille helppoja ja päinvastoin. Hupputiimissä vahvuudet kohtaavat ja heikkoudet voitetaan. Kehittämällä ja kehittymällä voin paremmin tehdä sitä, minkä koen tärkeäksi: ihmisläheistä ystävyysblogia.

Oletko sinä osa tiimiä, verkostoa tai ryhmää? Tiivistyykö tyhmyys vai vahvistuuko viisaus joukossa?

5 kommenttia:

 1. Blogspot teki tenät ja onnistui räjäyttämään mun kommentin. Lyhyesti:

  – Brainstormaus on erinomainen tapa yhdistää viisaat päät, josta osoituksena kattava ja laadukkaan koherentti Wikipedia ja meidän Kaupunkiraideryhmä, joka nettisivujen puutteesta huolimatta on onnistunut ryhmänä luomaan jopa virallista konsulttityötä paremman (okei, oon jäävi sanoon) ehdotuksen Tampereen ratikan linjastoksi
  – Huonoa ryhmätyötä on virallisen protokollan orjallinen noudattaminen ilman kehitys-, ideointi- / meta-pykälää.

  VastaaPoista
 2. Maailman väkiluku on noin 6,89 miljardia. =)

  VastaaPoista
 3. ultrix, kyllä vaan.
  Anonyymi, kas. :D

  VastaaPoista
 4. Moi Aliisa!

  Hyviä ajatuksia verkostoitumisesta. Ajallinen satsaaminen verkostoitumiseen kannattaa aina.

  Täytyy muistaa, että bloggaamisessa on loppujenlopuksi kyse vuoropuhelusta---> mitä enemmän keskustelua tai reaktiota teksti herättää niin sitä parempi. Tieto itsessään ei ole arvokasta, vaan sitä on jo liikaa. Mielenkiintoiset näkökulmat ja rohkeat mielipiteet sen sijaan ovat niitä, joihin kannattaisi bloggaajankin panostaa. Tässä asiassa tiimi on omiaan kertomaan, että miltä tekstisi näyttää lukijan silmistä.

  Toivottavasti tämä tiimin toiminta lähtee hyvin käyntiin, itsekin olen ladannut tähän paljon odotuksia!

  VastaaPoista
 5. Teemu, kiitos. Olen samaa mieltä siitä, että keskustelu on tärkeää. Kuitenkin kallistun sille linjalle, että myös tieto on arvokasta, kunhan se on sitä hiljaista ihmisten tietoa, joka jäisi muuten jakamatta. Mutta ehdottomasti: näkökulmia ja mielipiteitä vailla on huono blogia rakentaa.

  Tehdään tästä hyvä projekti. :)

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails