perjantai 29. huhtikuuta 2011

Se pieni ratkaiseva ero

Luin jostain paikallislehden läpyskästä artikkelin ja nyt minua harmittaa, etten ottanut sitä talteen. Kyseisessä artikkelissa pienen ikuisuuden Suomessa asunut ulkomaalainen nainen kertoi havaintojaan hymyn voimasta. Sitähän olen sanonut ennenkin, että hymyssä se voima piilee.

Artikkelin ehkä kaikista mielenkiintoisin ja ihnin kohta oli se, kun nainen kertoi, kuinka tapasi nykyisen aviomiehensä. Hän oli ollut koulussa ja päättänyt, että haluaa tutustua paremmin ujonoloiseen suomalaispoikaan. Niinpä hän alkoi hymyillä.

Joka kerta, kun poika katsoi häneen, hän hymyili. Kolmen päivän jälkeen poika piti häntä kädestä ja pyysi elokuviin. Tämä tarina on tosi.

Hymy ei ehkä ole maaginen ratkaisu kaikkeen, mutta aika moneen se sitä kuitenkin on. Hymystä on puhuttu silloin, kun pohdittiin, mikä tekee ihmisestä helposti lähestyttävän. Hymyllä on siinä ratkaisevan suuri rooli. Hymy valaisee kasvot, hymy saa ihmisen erottumaan ja hymy viestii, että hymyilijä on iloinen ja onnellinen. Haluaisitko itse mennä juttelemaan hapannaamalle?


Vaikka äsken oli pääsiäinen, huomenna on vappu. Suomi sekoaa. Ihmiset ryömivät koloistaan, vaikka kuinka sataisi vettä ja olisi takatalvi. Usein siellä vilinässä ja tuoksinassa näkee ihmisiä, joihin haluaisi tutustua lähemmin. Silloin se pieni ratkaiseva ero voi olla juuri hymy.

Mitään se ei maksa ja mitään siinä ei voi menettää. Jos hymyily on vaikeaa, apua löytyy täältä. Mikset siis kokeilisi?

4 kommenttia:

  1. Kyynikkoa minussa kylmää ja poskiin sattuu. Kyynikkoa lähinnä siksi, että etenkin itsekseen hymyilevät ihmiset näyttävät hulluilta ja poskiin sattuu siksi, että olen yrittänyt tänään hymyillä jatkuvalla syötöllä.

    VastaaPoista
  2. Rakas kyynikko, ehkä onkin parempi armottoman harjoittelun jälkeen siirtyä tekemään hymyilyn "täsmäiskuja", eli suuntaamaan hymynsä jollekulle kaikkialle hymyilemisen sijaan. Etenkin, jos kokee näyttävänsä hullulta.

    Olen kuitenkin salaa vähän eri mieltä, minusta itsekseen hymyileminen on sympaattista ja saa minutkin hymyilemään. Poskiin sattuminen sen sijaan on erinomaista, sehän kertoo vain siitä, että lihakset ovat töissä ja se ei ole koskaan huono juttu.

    VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails