maanantai 20. kesäkuuta 2011

Viisi kohdetta hymyllesi

Olemme tulleet todenneeksi, että hymy on automaattinen reaktio, sitä voi harjoitella ja että se on yksi parhaista tavoista kiinnittää vieraan ihmisen huomio. Tästä huolimatta emme hymyile lainkaan niin paljon, kuin voisimme. Hymyn ollessa ilmaista ja suhteellisen vaivatonta toteuttaa, ehdottaisinkin seuraavaa.


Hymyile

1) Lapsille

Aloitetaan helposta. Lapsille tulee hymyiltyä muutenkin vahingossa, kun he pyllähtelevät ja muksahtelevat ja päästävät suustaan hellyttäviä lapsellisuuksia. Mutta tahallaankin kannattaisi. Jos olet koskaan saanut lapsen hymyilemään hymyilemällä tälle ensin, tiedät kuinka helposti hymy tarttuu lapseen. Eikö paras tapa kasvaa tähän maailmaan, ole kasvaa hymyillen?

2) Vanhuksille

Välillä tuntuu, että vanhat ihmiset unohtuvat. He ikään kuin muuttuvat läpinäkyviksi. Ehkä sen vuoksi heillä on tarve kiilata kassajonossa ja huudella äkäisesti pyöräilijöille. Ehkä, jos vain hymyilisimme heille enemmän, he huomaisivat, että heidänkin olemassaololla on merkitys. Lisäksi monet vanhukset ovat yksinäisiä ja satunnaisesti hymyilevä vastaantulija saattaa olla asiakaspalvelijoiden lisäksi ainoa inhimillinen yhteys toiseen ihmiseen. Ajattelepa omalle kohdalle.

3) Joka päivä vastaan kävelevälle

Onko sinullakin sellainen tyyppi? Se kaveri, joka osuu aina samaan bussiin iltapäivällä, joka jonottaa samaan aikaan aamukahvia kahvilassa, joka kävelee vastaan joka ilta koiran kanssa? Ensi kerralla hymyile hänelle. Näytä, että olet huomannut hänet. Ei sen tarvitse sen kummempi ele olla. Siinä hymyilee samalla sekä tuolle vieraalle, että kosmiselle universumille sen kaikkine kummallisuuksineen.

4) Peilikuvalle

Eivät vain muut kaipaa hymyäsi, sinä kaipaat sitä itsekin. On syytä olla itselleen lempeä ja ystävällinen. Eihän tästä elämästä mitään tule, jos itse murjottaa itselleen. Niitä murjottajia riittää ilman apuakin. Joten hymyile peilikuvalle, näyteikkunalle tai muulle heijastavalle pinnalle ja vähät välitä siitä, näkeekö joku ja mitä se joku asiasta ajattelee.

5) Sille jollekulle kiinnostavalle


Ei perusteluja. :)

5 kommenttia:

 1. Poskilihastreeniä ja hymylihasten harjoittelua pääsee harjoittelemaan myös koiranpennun touhusteluja katsellessa :) Se ei tosin aiheuta muille ihmisille hyvänolontunnetta, mutta itselle saa paljon iloa ja tulee hymyiltyä paljon kun tuo kakara koheltelee omiaan...

  VastaaPoista
 2. Mutta kakaran kohellus aiheuttanee hymyilyä myös satunnaisissa vastaantulijoissa. :) Eikä se itsekseen hymyilykään mikään huono juttu ole! :)

  VastaaPoista
 3. Tuo on kyllä totta, ollaan paljon ilahdutettu ihmisiä aina pyörätuolissa istuvasta mummosta pieneen juuri ja juuri kävelemään oppineeseen Vuokko-tyttöön. Melkein joka päivä joku jää juttelemaan ja koiran kohellukselle hymyilemään :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä muistutus meille hapannaanmoille ;) Hymyssä on voimaa enemmän kuin lehdessä.

  VastaaPoista
 5. Ansku, kuulostaa maailman parhaalta (teko)syyltä hankkia koira. :D

  Timo, sanoma- vai koivun-? Meinaan, että melkoinen voima sen pikkuisen koivunlehdenkin takana on... Mutta oikeassa olet, hymyssä pienet lihakset liikuttavat suuria asioita.

  VastaaPoista

Related Posts with Thumbnails