keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Hanki lisää kavereita!

Ja ehkä myös parempaa luettavaa. :D No ei vaan, on otsikon takana ihan mattopyykin kestävä ajatuskin. Lähtökohtaisesti ihminen tarvitsee yhden hyvän ystävän. Aina yksi hyvä ystävä ei kuitenkaan riitä. Eikä ehkä pari kaveriakaan. 

Ensinnäkin, on asioita joita ei voi yhden ainoan ystävän kanssa tehdä. Sitä yhtä ystävää ei ehkä juuri käsillä oleva tekeminen kiinnosta . Tai juttuun tarvitaan kaksi, kolme tai viisi. Ryhmässä piilee voima, kun lähdetään ulos etsimään parisuhteita tai muita suhteita. Joskus on numeroissa on vaan voimaa.

Toisekseen, yksi ystävä ei vaan ehdi joka paikkaan. Vaikka ystävää kiinnostaisikin, hänellä voi olla muutakin tekemistä ja se on hyväksyttävä. Jos laskee koko elämänsä yhden ystäväkortin varaan, voi jäädä käteen Musta Pekka. On parempi kohdata totuus: ei jää niin todennäköisesti yksin, kun on useampi kaveri, joille soitella.
Kolmanneksi, aina ei jaksa katsella samaa naamaa. Pidemmän päälle joka ikisen vapaahetken yhdessä viettäminen alkaa nyppiä. Tulee ryppyjä ystävyyteen, eikä niitä hetkessä silotella. Liika on liikaa jopa ystävyydessä ja siksi on parempi välillä nähdä muitakin tyyppejä. Sitäpaitsi uusista tyypeistä saa lisää keskustelunaiheita ja niitä nyt ei voi koskaan olla liikaa.

Paras lähtökohta etsiä kavereita on se, että on jo kavereita. Kuten olen sanonut, voi yhden kaverin avulla etsiä niitä lisää. Kun on rehellinen ja sanoo, että kaipaisi lisää kavereita, reilu kaveri ei laita pahakseen vaan on jutussa mukana.

On helpompi tutustua uusiin ihmisiin, kun on turvaverkko jo olemassa, jos ei onnistukaan. Ja jos on jo kavereita, ei niin helposti takerru uuteen tuttavuuteen hukkuvan pakonomaisella kuristusotteella. Uuden kanssa voi ottaa rauhallisesti, tutustua hiljaksiin, sopivalla tahdilla. (Toisin kuin uuden kämppiksen kanssa, jollainen minulle muuten TAAS tulee tässä kuukauden päästä. Puhhuijaa…)

Mutta että niin! Hankkikaa lisää kavereita! Ellei niitä jo entuudestaan ole kylliksi, jolloin tilanne on tietysti mainio. Onko sinulla tarpeeksi kavereita? Montako kaveria on tapreeksi? Montako on liikaa?

PS. Sain todella haasteellisen Kysy Aliisalta -postin. Jos olet sosiaalipsykologi, tai muu ihmisen käyttäytymisen asiantuntija ja haluaisit ratkoa ongelmaa kanssani, ota yhteyttä osoitteeseen aliisainwonderland ( a ) gmail.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts with Thumbnails